TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Narsissien odotuksessa

  • En löytänyt tietokoneelta kuvaa narsista, joten piti piirtää Windowsin paint-ohjelmalla.
    En löytänyt tietokoneelta kuvaa narsista, joten piti piirtää Windowsin paint-ohjelmalla.

Vielä on talvi, kevään voi aavistaa vain valon lisääntymisessä. Jo usean vuoden ajan on tapahtunut niin, että keväisin minut valtaa narsissien odotuksen kiihko. Tänäkin vuonna olen jo alkanut mielessäni suunnitella keväistä narsissi-istutusta. Narsisseja olen jo nähnyt puutarhamyymälöissä ja kukkakaupoissa, mutta vielä on liian kylmä laittaa istutusta parvekkeelle.

Tänä vuonna menettelen niin, että riisun jouluistutuksen kukkakorista vasta narsisseille. Sain sisareltani lahjaksi punotun joulukukkakorin ja varaan tuon saman korin myös narsisseille. Siihen mahtunee neljä tainta. Valitsen mininarsisseja.

Narsissit luovuttavat minulle keltaista energiaansa. Minussa on keväisin keltaisen jano. Keltainen väri synnyttää kiihkoa, mutta se on maltillista kiihkoa, kevään riemua. Minulla on omat käsitykseni perusvärien merkityksistä:

Valkoinen: totuus

Punainen: rakkaus (nainen)

Sininen: elämä (mies)

Keltainen: tieto

Musta: avaruus

Kaikki muut värit saadaan sekoittamalla näitä värejä. Käsitykseni väreistä saattaa hieman vaihdellakin, mutta yleensä luettelo muodostuu yllä olevan kaltaiseksi.

Vuodenaikojen kuluessa saattaa nousta tunnetila jotakin väriä kohtaan. Elämässä ikään kuin alkaa janota jotakin väriä. Silloin sen värisen puseron tai asun pukeminen tai hankkiminen auttaa. Joskus riittää kyseistä väriä oleva asuste tai kuten narsissikaipuussani keltaisten narsissien hankkiminen.

Minulla tuntuu aurassani useita värejä ja ne välillä laimenevat ja välillä vahvistuvat.
Perusvärejäni ovat vaaleanpunainen ja eri punaiset sävyt, mutta horoskoopissani kaksosen väri on keltainen. Kaksoset ovat ihmisinä kommunikoivia ja keltaiset myötä he joko hakevat tietoa tai luovuttavat sitä.

Elämän leikki, elämän liekki: keväisin palaa keltaisena.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Värien kaipuu ja värien ahminta tuntuu itsessä ja näen sitä myös tutuissa ihmisissä. Joku tuttava esimerkiksi saattaa sisustaa jollakin värillä huoneistoaan. Hän saattaa ostaa esimerkiksi oranssin pöytäliinan, verhot ja tyynynpäälliset, kun on oranssi kausi. Tällainen ei lienee harvinaista.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Valmu on siis unikko, katsoin sanakirjasta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset