TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Halpaa ja hyvää, kallista ja kaunista

  • Neliapiloita kuvatessani löysin myös harvinaisemman viisiapilan. Neliapiloita, onnenapiloita kuvatessa, kuvassa on aina myös kolmiapiloita.
    Neliapiloita kuvatessani löysin myös harvinaisemman viisiapilan. Neliapiloita, onnenapiloita kuvatessa, kuvassa on aina myös kolmiapiloita.

 

Voiko olla hyvää hajuvettä sellainen, josta on maksanut vain vähän?


Filosofinen kysymys.


Onni on aliarvostettua, koska se tavallisesti ei maksa paljon. Tämän viisauden katsoin
pienestä Iloa elämään –kirjasesta.


Kulkija katselee kulkeissaan taivaanrantoja, puun latvoja, horisontteja, tien piennarta. Katse
kohtaa sattumoisin tiensä varrelle putkahtaneen luonnonkukkasen. Päivän kulkuenergian voi tarjota luonnonkukkanen, kun sen kohtaa sillä kunnioituksella, minkä tuo kukkanen ansaitsee.


Niittykukkaset kannattelevat oikeastaan kristillistä filosofiaa. Ihmisen kulku, ihmispopulaation elämä maapallolla on sidoksissa maan antimiin. Niittykukkaset ovat maatalouseläinten ruokaa ja samalla ne ovat ihmisten sielunravintoa. Filosofina ihmisen tiellä voi viitoituksena olla kukkasen väri. Näet niittykukkasen, luonnonkukan, lilan, keltaisen, punaisen, vaaleansinisen, ja samana päivänä kohtaamasi toinen kulkija, ystävä tai tuntematon, on valinnut asuunsa samanvärisen asusteen. Sattumaa vai kohtalon leikkiä? Ken tietää… Energiaa kulkea, energiaa kohdata ystävä, ystävän kohtaaminen tuottaa mielihyvää energiaa toinen toisilleen. Kevätsää virittää kohtaamisia, kukkaset ojentelevat varsiaan.


Toivon meille asfalttikiitäjille aikaa arvostaa myös niitä asioita, jotka eivät maksa paljon. Elämän energiat virtaavat arvostetuista asioista. Luonnon kukkanen, niittykukkaset, ja niiden arvostus, saattavat tarkemmalla tarkastelulla oikeastaan tarkoittaa hyvän elämän arvostusta ja elämää sukupolvi sukupolvelta. Niittykukkasetkin ovat ylellisyyttä, elämän luksusta: välttämättömyyttä jaksamiselle.


Kulttuurisesti luonnonkukkien katseleminen eri maapallon kolkilta kertoo sitä tarinaa, mitä maapallo vain voi eri puolillaan.

 

Kristillisen filosofian kirjoitukset e-kirjoina https://kirja.elisa.fi/?gclid=CISnyIbX27kCFa93cAodCRQAXw 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Maasta olen tullut, maahan palajan, tomuhiukkanen tuulessa.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tuo on mielenkiintoinen lausahdus. Ehkäpä avaramminkin, kuin vain niin kuin tavallisesti kuullaan. Kaunis visiokin se voi olla. En ole matkustanut avaruusaluksella, mutta visioni on, että maapallo avaruudessa olisi väriltään turkoosi. Kun lähestyy avaruudessa turkoosia, lähestyy siis maapalloa, maata.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onneksi onnellisuus on halpaa.

Sanotaan, että hulluilla on halvat huvit, mutta minulla ne on ilmaiset.

Tämän blogin suosituimmat