TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Tuulihevosen kyydissä

  • Helsingin kirjamessut lokakuussa 2013.
    Helsingin kirjamessut lokakuussa 2013.


Pelkäsin pahinta. Tälle viikonlopulle osoitetut enteet eivät tienneet hyvää. En jäänyt kuitenkaan murehtimaan.


Lähdin messukeskukseen suurille kirjamessuille. Pari päivää messuilla käyskentely kävi työstä ja työpäiviä ne olivatkin kirjailijalle. Monia kohtaamisia, ohimeneviä tuokioita, hyviä luentoja, jotkut niistä nostattavia, nostatteluun varmaan tarkoitettujakin, liikkeelle kehottavia, jopa provosoivia. Siinäpä mieli virkistyi.


Kirjamessuilla on muutakin kuin kirjoja. Löysin kissalleni porsliinisen kaverin, ihailin tauluja, vanhoja esitteitä, vanhoja ohjekirjoja, maatalousoppaita, matkaoppaita ikiajoilta, karttoja kulkijoille. Suloinen on myös pieni kermakannu, jonka hankin, kuviointi olkoon salaisuus. Käsityötaidosta kuuntelin kirjaesittelyä, olin ostanut myös korvakorut, jotka on virkattu vaaleanpunaisesta langasta.


Enteiden varaan elämää ei kannata rakentaa, vaan kyllä niitä kannattaa kuulla.


Horoskoopissa värini on keltainen ja kiinalaisessa horoskoopissa merkkini hevonen. Messuilta löysin vanerisen taulun. Keltainen taulu, taulussa harmaa hevonen ja tauluun kirjoitettuna hevoseen liittyvä sananlasku.


Hevosella on hevosen tehtävät, liikkua, kulkea tuuleen, tuulen lailla, harja hulmuten, kaviot kopsaten. Taulu tekee hyvälle tuulelle, hyvää tuulelle, viikonloppu on pelastettu, vaikka vettä sataa!


Messupäivien jälkeen kotona on mukavaa vain lepäillä rauhassa. Työtä ja lepoa, sitähän tämä elämä on.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset