TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Klassikkokirjoja tabletille

  • Kirja voi olla seikkailu, kirjahyllykin joillekin.
    Kirja voi olla seikkailu, kirjahyllykin joillekin.

Kirjallisuudessa kuuluu kummia. Olemme suomalaisina tottuneet siihen, että voimme kirjailijoiden tuotoksiin tutustua kirjastoissa.

Hankin tablet-tietokoneen runsas puoli vuotta sitten. Siihen voi ladata kirjaston Helmet-palvelusta kirjoja lainaan. Jotkut kulttuuritietoiset kaupallisetkin e-kirjakauppojen pitäjät ovat tehneet sen mainion kulttuuripalveluksen, että tarjoavat e-kirjoina ilmaiseksi klassikoita. Löysin suomalaisten klassikkokirjojen aarrearkun ja aion vierailla siellä usein. Tämä on erityisen tärkeää, koska kukkaron pohjalla ei aina ole niitä ylimääräisiä pennosia, joilla voisi uutuuskirjoja latailla lukulaitteeseen. Klassikkokirjat pelastavat tilanteen, aina löytyy jotakin lukemista.

Latasin mm. Tobeliuksen kertomuksia sekä Minna Canthin Lehtori Hellmannin vaimo. Mainiota, miten samantyyppistä problematiikkaa elämässä on nykyäänkin kuin kirjojen kirjoittamisen aikaan. Klassikkokirjoja voivat nuoretkin lukea turvallisesti, joten kun löydämme tuollaisia kirja-aarteita, niitä kannattaa suositella nuoremmillekin. Klassikkokirjojen avulla nuori ja miksei vähän vanhempikin ihminen saa perspektiiviä elämään ja arkeen.

Selvästi tablet-tietokoneen hankinta on saanut uutta lisäarvoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tablettiin vielä pitää saada teline, että sitä voi selällään maaten lukea käsien puutumatta. Tämmöisiä taitaa jo myynnissä olla. Lumiallakin pystyy lukemaan kohtalaisesti, vaan sama ongelma.

Luin Elisa kirjasta Hotakaisen uusimmasta tarjolla olleet kuutisen sivua, ja hyvältä vaikutti.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

https://archive.org/
Digital library of free books, movies, music & wayback machine. Tuolta löytyy mm. project gutembergin tuotokset, 36 500 kirjaa ja käytännössä ihan kaikki, "netti yhdellä saitilla".

Skandinavian kielet taas kattaa Runeberg-projekti, http://runeberg.org/

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Lukemallakaan ei lukemiset maailmassa lopu. E-kirjat tuovat uutta ulottuvuutta lukemiseen ja vaikuttaa siltä, että ulottuvilla on ihan kaikki. Kirjojen puutetta ei voi syyttää tiedon puutteesta.

Lukukokemuksella haen nykyään enemmän viihtymistä kuin varsinaisesti tietoa. Samalla, kun viihtyy kirjan äärellä, väistämättä myös oppii jotakin.

Linkit ovat varmasti tutustumisen arvoisia, kiitokset niistä.

Heikki Heinonen

Klassikkokirjoissa voidaan mainita sana neekeri tai ryssä joten nuorisolle ne eivät välttämättä sovi.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Onko suomalaisista vastaavaa pilkkanimeä? Joskus olen kuullut, että Baltiassa sanotaan suomalaisia poroiksi?

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa