TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Ruusujen kertomaa

  • Kotoisa maljakko, mietteiden siivittäjä.
    Kotoisa maljakko, mietteiden siivittäjä.

 

Päivän piristykseksi marketin kassan vierestä kimppu ruusuja. Valitsin huolella lempivärini, joka oli nyt tumma lappapuuro. Lappapuuro on vispipuuro, oululaisittain sanottuna lappapuuro. Vanhaa roosaa.

 

Ruusut ovat hehkuneet maljakossa jo noin viikon. Yhä ne käyttävät sen veden, joka maljakossa on ja vettä on pitänyt lisätä päivittäin. Ruusujen lehdet ovat vielä vihreät.

 

Ajatuksissani tuijottelin ruusuja tänään ja huomasin niiden värin muuttuneen. Väri on muuttunut ruosteiseksi, punaista pilkottaa vielä jonkin verran.

 

Rapsin kuivuneita lehtiä pois ja vaihdoin ruusuille raikkaan uuden veden.

 

Ruusut siivittävät ajatuksia, kannattelevat mietteitä.

 

Olen joskus aiemmin kirjoittanut blogissani suomalaisesta taloudesta. Vaikuttaa nykymeininki olevat sellaista, että suomalainen perikateellisuus on taas viemässä tuhkiakin pesistä. Talouden ei kateuden vuoksi oikein annettaisi kukoistaa, vaikka me kaikki suomalaiset hyödymme hyvästä maan taloudesta.

 

Mielessäni ruosteiset ruusut yhdistän nykyiseen kateellisuuden valtaamaan taloudenhoitoon. Taloudenhoitoon siinä mielessä, että ei maassa ole taloudesta vastuussa pelkästään yrittäjät ja poliitikot, vaan me kaikki kansalaiset. Jokainen omalta osaltaan voi liennyttää kateutta ja suhtautua maan talouteen myönteisemmin.

 

Saiko kateus ruusuissa värin?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei se ole kateutta, ettei hyväksy järjetöntä tuhlausta ja tuhoisaa myllerystä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kaipa Suomi pienenä maana tavallaan on mm. elektroniikan suhteen koemarkkina-alue. Kotimaista olisi hyvä suosia, ei lytätä alas.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Jo antiikin ajoista lähtien oltaessa sub rosa eli ruusun varjossa, se tarkoitti salaisuutta ja vaitonaista luottamuksellisuutta.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kunpa niin olisikin, luottamuksellisuus myös talousasioiden varjoissa on hieno asia. Talousasioissa ei voi jättää huomioimatta ns. markkina-aluetta kuitenkaan. Esimerkiksi tuote tai palvelu kohdistetaan yleensä jollekin markkina-alueelle. Jos markkina-alue jostakin syystä kokonaan hylkii tuota tuotetta tai palvelua, kyseinen talousakti kuihtuu vähintäänkin kyseisellä markkina-alueella.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Meissä suomalaisissa on paljon mahdollisuuksia. Pieni asennemuutos omassa itsessä. Hyväksytään ilman kateutta se, että joku toinen saattaa olla taitavampi, rikkaampi, kauniimpi tai pomompi kuin me itse. Jokaisella kuitenkin on ne omat lähtökohdat - se ei muuksi muutu. Talous alkaa rullata taas paremmin.

Kun me hyväksymme muut ihmiset paremmin, niin ehkä muidenkin on helpompaa hyväksyä meidät. Niin se on.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset