TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Puutarhakävelyä, nyt taiteen merkeissä

 • Helsinkinäkymä, Kaisaniemen puistoaluetta.
  Helsinkinäkymä, Kaisaniemen puistoaluetta.
 • Kahvila Viola Kaisaniemen puutarha-alueella.
  Kahvila Viola Kaisaniemen puutarha-alueella.
 • Puutarhan kukkaistutuksia.
  Puutarhan kukkaistutuksia.
 • Puutarhan kukkaistutuksia.
  Puutarhan kukkaistutuksia.
 • Puutarhan kukkaistutuksia.
  Puutarhan kukkaistutuksia.
 • Näkymä kahvilan pihalla.
  Näkymä kahvilan pihalla.
 • Rauhoittavaa puutarhanäkymää.
  Rauhoittavaa puutarhanäkymää.
 • Näkymä Kaisaniemenkadulta.
  Näkymä Kaisaniemenkadulta.

 

 

Kaisaniemen yliopistollinen puutarha veti jälleen puoleensa, tällä kertaa taideluennon merkeissä. Havaitsin kesän alussa, että kahvila Violassa järjestetään taideluentoja tunnettujen taidemaalareiden töistä ja elämästä. Olen nyt osallistunut kahdelle luennolle ja olen todella tyytyväinen niihin. Luennoista löytyy verkossa tietoa hakukoneella ja yksi kesän luennoista on vielä jäljellä.

 

Jälleen läksin matkaan kameran kanssa, kuvasatoa blogijutun yhteydessä. Kaupunkiasukkaalle, jolla ei ole omaa puutarhaa, tarjoaa tämä yleisölle tavallisesti avoinna oleva puutarha upeaa silmänruokaa. Nyt puutarha ei ollut avoinna, mutta kahvila Violaa lähellä olevat istutukset kiersin kuitenkin.

 

Kuten alkukesällä, myös nyt sateli hiukan. Istuskelin kahvikupposen kanssa kahvilan pihalla ja nautin pullasta ja rauhallisesta atmosfääristä.

 

Pienelläkin rahalla voi nauttia kaupungin elosta ja kohinasta, kukin oman sietokykynsä mukaan. Rauhallisia paikkoja ja tunnelmaa voi löytää, kun tietää mikä itseä miellyttää. Lähdin puutarhalta hyvillä mielin, tällä kertaa reitiksi valitsin jo nuoruuden ajalta tutun Kaisaniemenkadun. Kaisaniemenkatu oli nuoruudessani Helsingin tärkein ostoskatu, sen varrella oli Teinitalo ja Pukimo, jotka ehkä ikäluokkani ihmiset vielä muistavat. Espoossa oli tuolloin vain muutama pieni vaatekauppa, joten tavallisesti mentiin Helsinkiin Kaisaniemenkadulle ja myöhemmin myös Fredrikinkadulle tekemään vaateostoksia.

 

Kuljin siis Kaisaniemenkatua ja palasin aatoksissani nuoruuden aikoihin. Moni asia oli tutusti kuten ennenkin, mutta havainnoin myös muutoksia tapahtuneen. Pikaseltaan poikkesin myös taidenäyttelyn avajaisia odottavaan galleriahuoneistoon.

 

Kauppakatu Kaisaniemenkatu on edelleen. Menin halpapuotiin, josta löysin monia pieniä tarvikkeita, joita olin suunnitellut ostavani.

 

Poissa tästä kaupunkikäynnistäni oli sellainen kiire ja ahdistus, jotka aiempina vuosina oli sävyttänyt yleensä Helsingissä käyntiä. Liikenne ei tuota niin paljon pakokaasuja kuin ennen, tämä johtuu parantuneista autojen suodattimista ja myös varmaankin puhtaammasta polttoaineesta autoissa. Liikennettä oli paljon, mutta ei enää sellaista ruuhkaa kuin ennen. Julkinen liikenne palvelee kaupunkilaisia hyvin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ellen Thesleffin taiteesta oli luento kahvila Violassa 14.8.2014. Luennon piti fil.maist. Eija Olsson, joka toimii Ateneumissa oppaana. Luento oli hyvin ja asiantuntevasti valmisteltu. Jos luentojen suosio vielä paljon kasvaa, kahvilan tila lienee käy ahtaaksi.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset