TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Romantiikkaa ja kuulutuksia

  • Nuorten kannattaisi vierailla sukulaisten ja tuttavien luona ennen suhteen vakavoitumista.
    Nuorten kannattaisi vierailla sukulaisten ja tuttavien luona ennen suhteen vakavoitumista.

 

Ennen kuin nuoripari vihitään avioliittoon kirkossa, heidän täytyy hakea kuulutukset. Kuulutuksilla tarkoitetaan, että avioliittoon pyrkivät ilmoittavat aikeestaan seurakuntansa kirkossa. Kuulutusaikana seurakuntalainen, joka tietää mahdollisista avioiesteistä, voi ilmoittautua ja kertoa esteestä.

Mitä tämä tarkoittaa nykyaikana?

Ihminen syntyy tähän maailmaan hyvin pienenä ja on täysin avuton ja vanhempiensa hoivan varassa.

Ihminen ei tiedä alkuvuosistaan tai siitä, miten hänet on maailmaan tuotettu. Maailmaan tuottaminen on usein niin, että nuori ei välttämättä itse tiedä omia biologisia vanhempiaan. Biologinen vanhempi tarkoittaa äitiä, joka synnyttää ja isää, joka on naisen siittäjä. Nykyään maailmaan tuottaminen voi tarkoittaa myös esim. koeputkilapsia yms., joista en lääketieteellisinä asioina tiedä mitään.

On tärkeää, että nuori ihminen ei avioidu vahingossakaan biologisen lähisukulaisensa kanssa. Biologinen lähisukulaisuus voi tuottaa jälkeläisiin geenivirheen ja siten vammaisen lapsen. Tätä ei varmasti kukaan nuoripari lapsilleen tieten tahtoen halua tuottaa. Sen vuoksi kuulutukset seurakunnassa ovat tärkeät.

Nykyään voi myös pyytää tutkituttamaan mahdolliset avioesteet viranomaisella. Internetistä googlaamalla saa lisätietoja sekä kuulutuksista että avioesteiden tutkinnasta.

Avioesteitä, kuten biologista lähisukulaisuutta, ei oikeasti tiedä kuin asianosaiset, siis oikeasti nuorten vanhemmat, isovanhemmat tai joku muu uskottu henkilö.

Kuulutusasiat ja mahdolliset avioesteet – vaikka kyseessä on melkoisen tärkeä asia – ei tule tutkittavaksi ihmisen elämässä ennen kuin avioliiton solmiminen nuorten elämässä alkaa näyttää todennäköiseltä.

Ennen edellä mainittua asiaa saattaa kuitenkin olla ilmassa jo runsaasti romantiikkaa. Moni nuori ei ehkä tiedä, että kuulutuksilla on niin vakava syy kuin biologinen esteellisyys vuodekumppanuudelle. Olisi tärkeää, että nuorten vanhemmat varoittaisivat nuoriaan ja kertoisivat asian vakavuudesta ja siitä, että aina pelkkä rakkauskaan ole syy tai oikeutus hypätä sänkyyn toisen ihmisen kanssa, vaan ihmisen pitää tuntea vastuunsa ihmisenä ja kunnioittaa toinen toistaan paremmin kuin, mitä nykyään esimerkiksi elokuvissa näyttäisi olevan meininki.

Pitkät seksittömät seurustelusuhteet nuorina on parempi tapa kuin aloittaa seksisuhde lyhyen tuttavuuden jälkeen. Kun seurustelee seksittömästi, mitään peruuttamatonta vahinkoa ei ole ehtinyt sattua, vaikka tapahtuisikin elämässä avioesteen esille tuleminen seurustelun aikana. Nuoria tuttavapiirissään tai sukulaisina tuntevien ihmisten olisi hyvä syy reagoida, jos tietävät avioesteitä olevan olemassa.

Romantiikkaa siis – ja kuulutukset, kun avioon aiotaan!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nykyisinhän monet parit hankkivat lapsia ennen kuin avioituvat.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset