TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Verkossa tapahtuu – vai tapahtuuko?

  • Mitä jos kävisi taide- tai valokuvanäyttelyssä verkossa? Ja maksaisi siitä?
    Mitä jos kävisi taide- tai valokuvanäyttelyssä verkossa? Ja maksaisi siitä?

 

Nyt sunnuntaina minulla on pitkästä aikaa aikaa käydä vaikkapa valokuvanäyttelyssä. Istuudun tietokoneen äärelle ja laitan hakukoneen hakusanaksi ”valokuvanäyttely verkossa” ja painan Enter. Ruudulle tulee useita tunnettuja kotimaisia valokuvasaitteja. Tänään on mielenkiintoisia aiheita nähtävillä. Valitsen näyttelyn, joka sopii tunnelmaani: alkuvuoden hämyisiä lumimaisemia, lehdettömiä puita, kuusikkometsiä. Menen näyttelyyn ja heti istunnon aluksi minulta kysytään pääsylippua, jossa on koodi näyttelyyn pääsystä. Näitä jakavat valokuvataiteilijat yleensä tuttavilleen, mutta minulle ei nyt ole koodilippua. Menen kuitenkin eteenpäin, jossa voin nettikukkarollani maksaa näyttelymaksun. Menen näyttelyyn ja huomaan, että näyttely on laadukkaasti toteutettu, joten ei harmita yhtään, että maksoin sisäänpääsymaksun. Näissä kuvissahan on jopa tekstiä ja selostusta, melkein runollista.

 

***

 

Nyt blogikirjoituksen lukija ihmettelee, mihin hän on tullut. Onko joku hulluksi tullut vai onko kirjoittaja vinksahtanut aikamatkailija. On. Tämä on fiktiivinen kirjoitus jostakin tulevaisuuden sunnuntaistani, kun verkkonäyttelyt ovat jo yleistyneet. Rahaa niilläkin voi kerätä!

Verkkomaksamisesta ollaan montaa mieltä, mutta se on mielestäni kätevä tapa tienata rahaa usein melko suuresta vaivannäöstä. Verkkoa varten tehdään paljon ilmaista innostunutta työtä. Miksi ei siitä voisi ja jopa pitäisi tienata palkkaansa.

Kirjoitin jossakin aikaisemmassa blogikirjoituksessani, että rahan suhteen olisi paljon mahdollisuuksia tehdä innovaatioita. Nettikukkaro on yksi innovaatio. Nettikukkarolla voisi maksaa esimerkiksi iltapäivälehden tai numerohakupalvelun tai muun nettisovelluksen pyytämän käyttömaksun. Tällä varmistaisimme, että palvelut ovat pysyviä ja toimivia eikä pelkästään hyväntekeväisyyden varassa. Myös postimerkki sähköpostiin voisi olla uusi verkkomaksamisen innovaatio.

Ihminen ei elä pelkästä enthuasismista, vaan tarvitsee rahaa ruokaan, asumiseen, vaatetukseen. Pienistä rahavirroista voi tulla toimeentuloa. Me jokainen olemme jossakin roolissa: yksi tekee sovelluksia, toinen niitä käyttää ja tarvitsee. Kun nettimaksamisesta tehdään mukava innovaatio, kuluttaja maksaa mielellään laadukkaista palveluista. Näin tahdon uskoa!

Mitä mieltä nettimaksamisesta olet?

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Maksullinen taide- tai valokuvanäyttely verkossa?
Tuskin kovin moni fanittaa! Tai no, mistä minä muitten ajatukset tiedän.
Minä kyl menen mieluummin ihan oikeaan näyttelyyn!

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Minäkin menen mielelläni oikeaan näyttelyyn! Autolla pääsee ja terve ihminen junallakin.

Saattaisin sitten, kun olen vanhempi, hyötyä nettinäyttelyistä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Olen mielessäni visioinut, että kun se maksaminen olisi niin helppoa kuin napin painallus ja raha vilahtaisi nettikukkarosta, johon on ladannut pankkitililtä rahaa, niin ne ihmiset, joilla on varaa, voisivat maksaa taidenautinnostaan. Se vaan on niin kaponen se taiteilijan leipä vaan, jos ei siihen aleta keksiä uutta innovaatiota ja uusia ratkaisuja. Kaikki vaan nauttii! Netti on kyllä lyönyt läpi nimenomaan "ilmaisullaan", vaan kyllä vaan minäkin siitä maksan, joten ilmaisuus on näennäistä muutenkin.

Kiitos kommentista, luulin että tästä olla mitään mieltä.