TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Tihkusateesta lumihiutaleisiin

  • Punainen on rakkauden väri. Joulutähti juhla-asussa jouluna 2017.
    Punainen on rakkauden väri. Joulutähti juhla-asussa jouluna 2017.

 

Nykyaikamme täyttyy niistä ihmeistä, joita on osattu profetoida tai joita ei ole osattu kuvitellakaan esimerkiksi noin 2000 vuotta sitten. Ihmeitä on niin paljon, että niiden kuvailemiseen ei riittäisi edes Raamatun paksuinen kirja. Ihmeitä on jokaisella nykyaikaisessa arjessaan. Maapallo on kuitenkin pyöreä. Ihmisten elämä ei ihan joka kolkalla maapalloa ole samanlaista. Tätä asiaa kuuluu kunnioittaa ja omassa elämässään tehdä ihmisenä parhaansa.

Aloitin joulun viettämisen jo tällä jouluviikolla, kun minulla on mahdollisuus eläkeläisenä rauhoittua joulun viettoon. Kaikilla ihmisillä ei Suomessakaan enää ole tätä samaa mahdollisuutta, mutta ihmisten päätöksiä tulee kunnioittaa. Maamme rauha antaa mahdollisuuden toteuttaa elämää kunkin niin hyvin kuin mahdollista.

Luin Kirkko ja kaupunki -lehdestä jutun, jossa kerrotaan ehkä Raamatun tietojen mukaan, mitä Pyhä Neitsyt nautti ateriakseen lapsen synnytyksen jälkeen. Lehden jutussa kerrottiin, että taateleita. Tarinat ovat kantaneet yli 2000 vuotta kautta avaruuksien. Ja ovat meillä nyt.

Elämme ihmisinä tätä päivää. Raamatun hengessä olisi varmaankin mahdollista kirjata sukujen tarinoita papyruksille eli tietokoneelle nykyäänkin. Kantaako sellainen kirja seuraavat 2000 vuotta? Mistä löytyisi samanlainen pyhyys ja motivaatio kuin silloin Jeesuksen syntymän aikaan. Ihmisten elämä on paljon toimeliaampaa kuin silloin. Jokaisella on oma elämänsä ja tekemisensä – ei ehkä löydy aikaa kirjata aikamme ilmiöitä ylös.

Ihmisiä huolettaa maapallon tilanne nykyään. 2000 vuotta sitten sellainen asia ei olisi tullut mieleenkään. Ihminen ei oikeastaan tiennyt planeetoista, vaan he elivät kokemuksellisessa kuplassaan. Asiat olivat sellaisia, miltä ne näyttivät olevan. Onko vieläkään mahdollista uskoa sellaista, mitä ei voi nähdä ja todeta ihmisenä?

Joulun sanoma ja kristittyjen ihmisten sanoma on usko, toivo ja rakkaus. Nämä asiat ovat koettuja asioita parin viime vuosituhannen aikana ja monelle ihmiselle näiden sanomien mukainen elämä on jo arkea. Sitä ei enää erikseen tarvitse korostaa, mutta sanoman kuuleminen kirkossa nykyihmistäkin lohduttaa.

Muistaminenkin on tekniikkalaji. Se on ollut kirjapainotekniikkaa aiemmin, nykyään myös tietokonetekniikkaa.

Ja kirjoittamisen aikana alkoi sataa räntää.

Perusteita kirjoitukseen julkaisemistani e-kirjoista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

" 2000 vuotta sitten ... Ihminen ei oikeastaan tiennyt planeetoista, vaan he elivät kokemuksellisessa kuplassaan. Asiat olivat sellaisia, miltä ne näyttivät olevan"

Oliko se aivan noin? Eiväkö metsän ja veden henget, uskomukset, etiäiset, usko taikoihin, toteemit ynnä muut olleet käsin kosketeltava osa tuota kokemuksellista kuplaa?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa