TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Twiittailua kesän kynnyksellä

  • Liikenneympyrän ulkopuolella, jossakin eteläsuomessa.
    Liikenneympyrän ulkopuolella, jossakin eteläsuomessa.

Ajankohtaisia aiheita

Vapaa sana ylitse köyristelevän heräävän luonnon, nostaa päätään.

Kevät kaikessa kiimassaan lyö lainehita töyräiden ylle,

laantuu kesäksi, suven hehku jää meihin.

10.5.2019 Puuvilla on hyvä luonnontuote. Kaikesta ihmisen tekemisestä jää myös jälki maapallolle. Syyllistäminen ei ehkä ole kaikkein paras asenne kaikkeen tekemiseen. Suomalaisilla on tässä suomaassa todella pitkä juuret, pitemmät kuin kirjallinen sivistys kertoo. Voimme elää tässä maassa omalla tavallamme syyllistymättä (liikaa). Joka alueella maapallolla on omat lapsensa, ihmisensä ja eläimensä, jotka pärjäävät parhaimmin omilla synnyinsijoillaan. Ei hyvinvointi mikään synti ole, ihmisten maailma.

10.5.2019 Päällisin puolin nyky"hädälle" näyttää olevan ominaista, että lähes kaikki asiat ovat paremmin kuin koskaan ennen ja silti ikään kuin perimässämme on tämä iänikuinen valittaminen. Taitaa kuulua ihmisluonteeseen valitus. Tieteen, tutkimuksen ja tiedon saavutukset ovat tuottaneet maapallolle saasteita, roskaisuutta ja myös ilmasto-ongelman. Voisimme ajatella rohkaistuneina, koska tuemme tieteitä myös periaatteellisesti (jopa taikauskoa vastaan), että koska tieteen avulla on monia ongelmia aiheutunut, tiede ne myös korjaa. Pitäisi vain olla edelleen sen verran tulevaisuuden uskoa, että annamme tieteelle aikaa korjata ongelmia.

10.5.2019 Mielestäni naistenkin on tärkeää opetella yhteiskuntavastuuta ja poliittista päätöksentekoa siinä missä miestenkin. Naisten kannattaisi kuitenkin huomioida päätöksiä koko kansan puolesta tehdessään, että heillä on historiassa vähemmän kokemusta. Valtiomiestaidon omaksuminen kestänee useamman sukupolven ajan.

14.4.2019 Marimekko alkoi aikoinaan valmistaa kaupunkilaisnaisille aamuisin käytettävää kätevää ja siistiä mekkoa, josta tuli sittemmin Marimekko. Sitä ennen valokuvien mukaan naiset käyttivät kukallista aamutakkia aamupäivällä kotona. #vinkki

 

15.5.2019 (Facebook) Voitto tai voiton tavoittelun ei pitäisi olla tärkein asia Euroviisuissa (lehdistönkään puolesta). Euroviisut on kansojen välistä ystävyyttä. Jos keskitytään vähemmän Suomen voittoon, voidaan nähdä enemmän ystävyyttä muiden maiden taholta #euroviisut . Miksi laulukilpailuihin pitää suhtautua kuin kilpaurheiluun?

16.5.2019 Sitran muka raportti näyttää trollaukselta. Kenen mielestä Suomen itsenäisyys ei olisi toivottavaa?????!!!!????

Maatalous on Suomelle tärkeä elinkeino ja myös ruuantuotannon omavaraisuus on tärkeätä Suomen tuoreelle itsenäisyydelle. Muita kulmakiviä Suomen pysymisessä itsenäisenä valtiona on tietenkin myös oma kieli, suomenkieli. Kyllä maapallo ihmiselämän kestää! Ympäristöstä pitää huolehtia.

16.5.2019 (Twitter) Tarkoitan tietenkin sekaruokaa syövä laji, siis lihaa ja kasviksia. Maatalous ja karjankasvatus tarvitaan, jotta ihmiset eivät (menneisyyden taipumustensa vuoksikaan) päätyisi lautaselle ja ruuaksi. #ilmasto

16.5.2019 Ihminen ja ihmislaji on lajityypiltään sekaruokaa syövä laji, siis lihaa ja kasviksia. Missä kohtaa Suomea tuo väitetty ilmasto-ongelma on? #ilmasto pysyy hyvänä vaikka maapallolla on toivottua ihmiselämää. Roskat ja jätteet materiakierrätykseen, työtä ja rahoitusta se vain on!

Blogikirjoitukseen koottu muutamia some-kommenttejani viime päiviltä. TK

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

20.5.2019 (Twitter) Kirjataanko datatalouden hyötyjä mihinkään tuloksi ja rahaksi? Esimerkiksi markkinointi on tehostunut tietokoneiden myötä, mutta teho => raha - näkyykö budjeteissa?

Hyödyn kirjaaminen ei välttämättä ole tai olisi pelkkää säästöä, sen pitäisi olla myös tulopuolta. Tämä pitäisi tietenkin lainsäädännössäkin vahvistaa. Tietokoneen maksavat paljon, niiden teho ja työ pitäisi voida muuntaa rahaksi.

Jos hyödyistä ei kirjata tuloa ja rahaa, toiminnot on vaarassa huveta ja vähentyä. Koneiden tuottama hyöty pitäisi voida kirjata hyödyksi ja rahaksi ihmisten hyväksi ja ihmiselämän rahoitukseksi.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kirjoitin aiemmin taloudesta ja tietokoneista blogikirjoituksessa Yhteiskuntaa vakauttavat rahoitusinnovaatiot:
http://tarjakaltiomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa