*

TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvapaus

Kirjallisuutta vai rikollisuutta?

Kirjailija Mika Terhon uusin romaani Syytetty (turbator 2016) on harvinaisella tavalla jatkoa hänen edellisen romaaninsa Niittyvilla – Pattaya all night long (Enostone 2014) tylyyn kohteluun.

”Koulukiusatuilta” kiitos Ylen 25-vuotiaille venäjänkielisille lähetyksille

# Venäjälle Syyriassa pääasiana on, että diktaattori al-Assad sekä jää eloon että pysyy vallassa.  Putin otti suuren riskin kutsuessaan Syyrian diktaattorin jopa vierailulle Moskovaan. Venäjä vaarantaa Syyrian sotatoimillaan samalla suhteensa Turkkiin, mikä ei ole Kremlille myöskään yhdentekevä asia.

Taiteen vapaus

Tällä hetkellä käydään kovaa keskustelua taiteen vapauden suhteen ja heinäkuussa on asiaan liittyvä keskustelutilaisuus Porissa. Mutta kerronpa omalta osaltani tarinan taiteen ja taiteesta keskustelemisen vapaudesta.

http://artists.fi/ajankohtaista/sts-suomiareena/

Kukkahattutädin muotokuva

 

"Taas kukkahattutädit saivat mitä halusivat" kirjoitti vähemmän demokraattinen tuttavani Facebook-sivullaan Tapanilan joukkoraiskauksen tuomioiden julkistamisen jälkeen. Päivityksessä oli toki muutakin, mutta tuo oli painokelpoisin osa. En viitsinyt kommentoida asiaa mitenkään koska se ei olisi johtanut mihinkään rakentavaan. Todennäköisesti ajatukseni olisi kuitattu toteamuksella: "Vittu mitä jeesustelua."

 

Sananvapaudesta

Tänään eräs kirjoitukseni poistettiin vapaavuorosta asiattoman sisällön takia. Kyse ei kuitenkaan ole sananvapauden loukkauksesta. Uudella Suomella on oikeus päättää, mitä julkaisee. Minä julkaisin saman kirjoituksen omalla sivustollani, koska siellä päätän minä. Ainoa asia, mikä hieman harmittaa, on se, että keskustelu kirjoituksesta ei enää ole mahdollista teknisten seikkojen takia.

Vaietut kirjat ja asiat

Suomessa on tapana kehuskella maamme sananvapaudella. Tosiasiassa esimerkiksi suomettumisen ai­kakaudella ei julkaistu ilmapiiriin sopimattomia kirjoja, kuten Solženitsynin Vankileirien saaristo, joka julkaistiin 1970-luvulla suomeksi Ruotsissa.

 

Sana on vapaa, vai onko?

Sana on vapaa tai kalhlittu sulta,

sana on kallis kuin valkoinen kulta.

Sana on kirjainten tulva kitalaessa,

sana on kirvelevä häpeä vesilasissa.

 

Et voi kirjoittaa kommenttia,

tähän blogiin tällä hetkellä.

Sana on salaista sakramenttia,

ja todistajat kaikki ovat ristiretkellä.

 

Et voi kirjoittaa kommenttia,

tähän blogiin tällä hetkellä.

Se on salainen kosto,

ja himoittu oman tunnon nosto.

Tor - todellista pilvipalvelua Internetissä

Tor on viime viikkoina ollut uutisissa useaan otteeseen, Hesaria ja Yleä myöten. Moni on varmaankin kokeillut Tor Browseria, ja käynyt katsomassa esimerkiksi verkon "pimeiden" kauppapaikkojen listauksia.

Voi Glenfiddich soikoon, Avi

 

 

Suomesta, tuosta kieltojen luvatusta maasta on viime aikoina kiertänyt paljon esimerkkejä. Tuorein on Hesarin kertoma tapaus, jossa Aluehallintovirasto Avi on kieltänyt blogin pitäjiä käyttämästä viski-sanaa viskitapahtumasta kertoessaan.

 

Mitä Chivasia? Ei tähän muuta voi sanoa, kuin että voi Glenfiddich soikoon! Tuliko viskistä tabu? Pitääkö Jura-kaudellekin keksiä nyt joku toinen nimi?

 

Sananvapaus, soittaako kelloja?

 

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä