TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruoka

Uskomattoman hyvä kesäinen kastike.

Tein mielestäni uskomattoman hyvää ja yksinkertaista kesäruuan kastiketta.

Purkki kermaviiliä, reilu loraus Dijoun-sinappia, pienen sitruunan mehu ja reilusti silputtua kiinanruohosipulia, ripaus pippuria. Tunnin tekeytymisen jälkeen uskomattoman herkullinen ja kevyt kastike, salaattiin, ruokaan(liha/kala). Tuo kiinanruohosipulin mieto valkosipulimainen vivahde, mielestäni erinomainen.

Vaimo-100

Niin, siis ei vaimoni ole 100-vuotias vaan tuo sata tarkoittaa sadatta paria villasukkia erilaisista villalangoista. Minä oidän villasukkaa lokakuusta - huhtikuuhun ja aina paljaassa jalassa.

Sukkia on monia erilaisista langoista kudottua, riippuen päivän käytöstä. Patiineja kun en käytä; minun jalkineeni ovat lapikas, neopreenisaapas (kalastus) ja Jalaksen työbootsit.

Villasukka on hieno sukka; ei hiosta, on ilmava, lämmittää ja tietenkin sen pitää olla oman vaimoni kutoma.

Trendikäshän se ehkä ei ole mutta ei ole tämän kirjoittajakaan.

Friteerausta.

Tyhjensinhän toissa päivänä rapusumppuni. Tietenkin keittelin eilen ravut mutta sitten ennen pakastusta, taittelin parinkymmenen ravun pyrstöt. Loput pakkaseen.

Kuorin pyrstöt, tein  friteeraustaikinan; ohrajauhoa, öljyä, kananmunaa, suolaa, nesteeksi olutta.

Pyörittelin pyrstöt taikinassa ja paistoin voissa; siis en friteerannut.

Tarkoitus oli aamiaispöytään mutta kun huomenaamuyöstä lähden Tallinnaan hammaslääkäriin, jää täysnautinto vaimolle. Yhden maistoin ja voi, että hyvää.

Ohrajauho vehnän korvaajana on minun makuni mukaan hyvä. 

Mitähän tuotetta tässä markkinoidaan?

Tämä englantilainen tuote on ekologinen, koska se tarjoillaan teille ekologisessa ruotsalaisessa pahvipurkissa.

Tämä tuote taas on entistä parempaa, koska sen pakkaamiseen on käytetty vähemmän muovia.

Tämä meidän tuote on parempaa kuin kilpailijan, koska sitä valmistettaessa silmälasit höyrystyy vähemmän kuin kilpailijan tuotetta valmistettaessa.

Meidän tehtaallamme prosessointi tarkoittaa valmistamista, eikä tuotteisiin käytetä lisäaineita.

Piknikistä

Viikonloppu oli jo tarpeeksi aurinkoinen varoittaakseen kesästä. Ihmiset istuskelivat nurmialueilla aivan kuin siellä olisi ollut nurmea istuttavaksi (kuran sijaan, siis). Pian kesä taas saapuu ja siinä ohessa vuoden ensimmäiset piknikit. Kesä on tosiasia sillä hetkellä, kun suomalaiset haluavat alkaa lepäillä kaupungin nurmialueilla juomat ja einekset levällään.

Syyrialainen ruokaresepti

Etsin reseptejä ja löysin yhden. Samalla luin kuinka yksi syyrialainen nuori on ponnistanut eteenpäin.

Minusta jo se, että nuori uhmaa kuolemaa ja lähtee etsimään parempaa tulevaisuutta, kertoo ihmisen tahdosta kehittyä ja kehittää yhteiskuntaa.

Suomi tarvitsee nyt uusia hyviä ideoita ja intoa toteuttaa niitä yhteiskunnan hyväksi. Tässä hyvä esimerkki:

 

Bistrollinen intohimoa ja yhteisöllisyyttä

Vietin viikko sitten lauantaina elämäni upeimman bistroillan ravintolassa. Nyt en puhu pelkästään hyvästä ruoasta, vaan lähes maagisesta ilmapiiristä. Enkä liioittele yhtään.

Illan pimetessä ja tunnelman kohotessa intiimissä bistrossa iltakävelijät vilkuilivat uteliaina ikkunoista sisälle. Ohi kulkevat autot hidastivat kohdalla ja jäivät ihmettelemään, mistä on kyse. Mistä siis olikaan kyse huikean elämyksen syntymisessä?

Elämä Kreikassa nähtynä suomalaissilmin vuonna 2014

Kirjoituksessa esitellään pääosin ulkomaalaisen elämää Kreikassa. Kuvia on paljon ja niissä selostavat kuvatekstit. 
Kysykää miellänne.

Klikkaa kuvaa jolloin kuvasarja aukeaa omaan esitysikkunaansa!


Henry

"Gallo pinto"

Suora käännös otsikosta on "kirjava tai täplikäs kukko ". Se on yksi tunnetuimmista ruuista Nicaraguasta. Se koostuu riisistä ja punaisista pavuista.

Sisältö

2 ½ dl riisiä

5 dl vettä

1 sipuli hienonnettuna

Rypsiöljyä

250 grammaa punaisia papuja. (itse keittäminä tai purkista)

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä