TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Liioittelua mediassa ja kuntoilussa?

  • Voiko kuntoilu olla vaarallista jollekin ihmisryhmälle?
    Voiko kuntoilu olla vaarallista jollekin ihmisryhmälle?

 

Meissä ihmisissä näyttää olevan jonkin verran niin sanottua joukkosieluisuutta. Kun joku tekee jotakin ponnekkaasti, muutkin tekevät sitä samaa. Emme helposti ryhdy kyseenalaistamaan uusia trendejä tai virtauksia varsinkaan, jos raha pelaa jotakin roolia jossakin.

Menen suoraan asiaan. Kuntosaliurheilu on mielekästä puuhaa ja suositeltavaa ja kivaa ja mitä kaikkea. Mutta onko se hyväksi nuorille naisille, sitä nyt kysyn.

Jos asiassa on ongelmia, miksi lääkärikunta vaikenee?

Kun nuori nainen kuntoilee ja vahvistaa vatsalihaksiaan, miten hän selviää synnytyksestä? En halua pelotella ketään, mutta kerron omakohtaisesta kokemuksestani noin kolmekymmentä vuotta sitten. Silloin ei vielä ollut kuntosalilla urheilu vielä kovin kunnianhimoista, mutta nykyään se näyttää olevan.

Haluaisin nähdä tästä myös julkista keskustelua. Paljon kuntoilleet voisivat kertoa synnytyskokemuksistaan. Oma kokemukseni oli, että synnytys venyi lähes 30 tuntiseksi, kun lihakset eivät antaneet myöten. En tiennyt tästä vielä silloin, kun en osannut tätä asiaa epäillä. Nykyään osaan, kun tiedän tästä asiasta myös muita kertomuksia. Lääkärikunta voisi kertoa, onko keisarinleikkaukset tai pitkät synnytysajat lisääntyneet.

En ole kuntoilua vastaan, mutta kannattaisi varoa harrastusten suhteen, jos on perhetoiveita. Ihmisen fysiikka lisääntymistoimintoineen on hyvin herkkää ja haurasta biologiaa. Sitä kannattaisi tulevaisuuden nimissä vaalia huolella.

Otsikossa on tuo sana mediassa. Se on siinä sen vuoksi, että mediassa yleensä kirjoitetaan, mitä lukijoiden odotetaan odottavan ja tahtovan. Harvoin varoitellaan trendeistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Nykyään menee liiallisuuksiinkin tuo kehon muokkaaminen. Toisaalta, ulkomailla asuva tyttäreni totesi kesällä, että suomalaisten naisten yleiskuva on pyöristynyt.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kyseessä saattaa olla alueella niin sanottu aliravitsemus. Ruoka ei ehkä ole tarpeeksi ravitsevaa, jotta pitäisi nälän pois. Ihminen on tällä alueella genotyyppisesti liha-ja sekasyöjä. Vuodenaikojen vaihtelut paljoine työskentelyineen verottavat energiaa ja lihomista ehkä tapahtuu, kun nautitussa ravinnossa ei energiaa ole tarpeeksi. Monia muitakin teorioita on. Oma kokemukseni taas: jostakin syystä pyrkimys laihduttaa tuo lisää kiloja.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa