TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Luonnonkukkien päivän kävely

 • Puolukan varpuja lähtöpaikalla.
  Puolukan varpuja lähtöpaikalla.
 • Kävelijät kokoontuvat.
  Kävelijät kokoontuvat.
 • Tämä on suolaheinän sukua.
  Tämä on suolaheinän sukua.
 • Kielo kukkii.
  Kielo kukkii.
 • Pitkospuilla mennään.
  Pitkospuilla mennään.
 • Puna-ailakkiryhmä.
  Puna-ailakkiryhmä.
 • Kalliokieloja.
  Kalliokieloja.
 • Keltakurjenmiekka kaislikossa.
  Keltakurjenmiekka kaislikossa.

 

Tänään on eletty kansainvälistä Luonnonkukkien päivää. Soukka-seura järjesti Luonnonkukkien päivän kävelyn. Kohdalle osui sateinen päivä, lähes koko päivän on pisaroinut enemmän tai vähemmän. Luonnollinen mukavuudenhalu tuli ylitettyä ja lähdettyä kameran kanssa matkaan. Vaikka olen asunut Espoonlahdessa pitkään, taas löytyi sellainen kolkka maastossa, missä ei ole tullut käytyä.

Sadetta uhmaavia kävelijöitä kokoontui lähtöpaikalle lähes kolmekymmentä. Teemana jo vuodesta 2006 järjestetyllä kävelyllä tänä vuonna oli luonnosta syötäväksi kelpaavat kasvit. Retken asiantuntija kertoi myös niistä kasveista, joita ei pidä syödä. Luonnossa on paljon kasveja ihmisten ja eläinten iloksi ja pelkän kauneuden vuoksi, mutta suuressa luonnonjärjestyksessä löytyy myös yllättävän paljon syötäväksi kelpaaviakin kasveja.

Kuvasin kasveja sen mukaan, miten ne onnistuivat kiinnittämään huomiotani. Blogikuviksi valitsin retken onnistuneimpia kasvikuvia sekä pari kuvaa kävelijöistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Luonnonkukkakuvasi ovat kauniita. Kiva retki varmsti ja ilahduttavaa, että ihmiset lähtevät mukaan sateesta huolimatta. Minäkin olin koiran kanssa metsälenkillä. Oikea asu helpottaa sateella liikkumista. Ei tarvitse kastua ja voi nauttia sateen ilmaan nostattamista luonnon tuoksuista. Kaadettu heinä, kielot ja viime päivän ovat voimakkaasti tuoksuneet kielot ja kuusamat. Upeita tuoksuja nautittavaksi.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Retki oli oikein kiva ja onnistunut. Vettä tuli taivaalta ajoittain melko paljon ja vaatteet kastuivat sadetakista ja saappaista huolimatta. Onneksi lämpötila oli melko korkea, ettei palellut. Kävely kesti yli kolme tuntia yhteensä, joten päivän liikunta-annos tuli täytettyä reippaasti.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ihania kuvia ja mahtavia ihmisiäkö lähittä, vaikka sato! Mie en ennää lähe milhään mihinkkään porukan juttuihin, saapa nähä, millonka innostun. Kasveista tiän ittekki jotaki, mutta linnuista en mithän, ainaki linturetkelle vois osallistua, että ees vähän niinko viisastusin ja voisin keskustella aiheesta, kaikki ylleensä tietää luonnosta aika paljon. Paitsi siis mie linnuista en tiä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukat motivoivat liikkeelle, niiden kerronta luonnossa on runollista. Kullakin paikkakunnalla on omat kukkansa ja kukkavalikoimat vaihtuvat ja muuttuvat vuosien saatossa. Kukissa riittää aina mielenkiintoa.

Kameran kanssa kulkiessa aina saa jotakin napattua mukaansa. Niistä jää kivoja muistoja. Olen kuvannut luonnonkukkia jo vuodesta 2006 saakka.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset