TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Perhekalleus pirstaleiksi

  • Kisuli katselee, maljakko putosi vahingossa maahan. Luultavasti tyytyväinen kissa aikaansaannokseensa.
    Kisuli katselee, maljakko putosi vahingossa maahan. Luultavasti tyytyväinen kissa aikaansaannokseensa.

 

Saimme monia vuosia sitten lahjaksi maljakon, joka oikeastaan oli melko ruma, mutta kiinnyin siihen vuosien varrella. Maljakossa oli kapea pohja ja se oli hyvin korkea keraaminen maljakko. Juuri sellainen maljakko, jota pitää kauheasti varoa, että se ei vaan menisi rikki.


Tänään kissa pelasti varomiselta ja pelkäämiseltä. Hypätessään keittiön kirjahyllyn päälle, maljakko putosi ja meni pirstaleiksi.


En torunut kissaa.


Kaikki rikkoutuneet saviastiat, ruukut, vuoat ja maljakot hakkaan vasaralla muovipussissa sopivan kokoisiksi palasiksi ja pirstaleiksi ja teen niistä salaojituksia kukkaruukuille. On mukavaa, kun istuttaa uutta kukkaa, että salaojitusta on valmiiksi olemassa.


Perhekalleus saa näin hyödyllistä jatkokäyttöä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RiittaMustonen kuva
Riitta Mustonen

Mukavan leppoisa asenne!

On hienoa, että pääsee tuolla lailla yli tavaran, vaikka rakkaankin, menetyksestä. Itselläni on paha tapa kiintyä menneitten sukupolvien jättämiin esineisiin. Sitten niitä kertyy vinteille ja komeroihin...Tämä oli Käkisalmen mummon kulho ja tämä Aino-tädin vaasi...Kuka näitä enää minun jälkeeni muistelee tai edes tietää mitä ne ovat?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kiva kommentti. Minulla on hieman satumaailmasta omaksuttua uskoa siihen, että esineet ovat omalla tavallaan kiehtovia, niissä on oma merkityksensä kussakin. Tätä voisi monella tavalla todistella, mutta miten selittyy esimerkiksi arkeologinen innostus vanhoihin esineitten palasiinkin. Jotakin taikaa niissä on.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset