TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Potpuriharrastuksesta tuoksutyynyihin

  • Käsityöharrastus ilman puikkoja, pahvin päälle kieputellaan naruja, lisätään helmiä ja nappeja, nauhoja ja koristeita.
    Käsityöharrastus ilman puikkoja, pahvin päälle kieputellaan naruja, lisätään helmiä ja nappeja, nauhoja ja koristeita.

 

Luin vanhan juttuni Potpuriharrastajan syysparveke (vuodelta 2006) Tyhjäpaperi-verkkosivustolta. Tuo on varmaankin ajalta ennen blogien syntyä ja 
säilynyt sivustolla hyvin. Syysparveke minulla on myös nyt. Parvekkeella kukkii
vielä kelloköynnös. Kelloköynnös on ihmeellinen, ihmeellisen kaunis lehdistöltään ja kirkonkellokukiltaan. Hedelmänsä ovat salaperäisiä melko suuria siemenkotia.

http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi/sh9_tiedostot/tp9_syysparveke.htm

Tuossa verkkosivusto Tyhjäpaperin Ajankohtaista-kirjoituksessa kerron potpuriharrastuksestani. Kuivatin parvekkeella kasvaneista kukista värikkäitä potpureita, joista olin aikonut tehdä tuoksutyynyjä petauksen viimeistelyksi. Tuosta harrastuksesta olen luopunut. Potpuriaines on edelleen niinikoreissa ja ne ovat huoneenraikastimina sellaisenaan.


Tyynykoristeiksi olen askarrellut narukieputusesineitä. Sydämenmuotoisen pahvin ympärille kieputetaan esimerkiksi floristin narua, niin että koko pahvi peittyy. Koristeeseen voi kiinnittää esimerkiksi silkkikukan, helmiä, nappeja. Valmiiseen koristeeseen voi suihkauttaa parfyymia ja sellaisenaan se viimeistelee vuoteen petauksen, kun se asetetaan tyynyt päälle.


Vastaavalla tekniikalla voi tehdä myös ovikoristeita. Koristeita voi tehdä ystäville lahjaksi, jolloin koristeen tekovaiheessa mietitään ystävälle sopivat värit ja koristeet. Lahja on persoonallinen.


Kun aloin tehdä tyyny- ja ovikoristeita, kävin ostoksilla askartelukaupoissa. Kun harrastukseen  panostaa aluksi jonkin verran hankkiessaan sopivia helmiä ja muita askartelutarvikkeita, nuo ainekset ovat sitten kotona valmiina, kun inspiraatio kohtaa tai kun pitää tehdä esimerkiksi lahja ystävälle.

Mallin tähän uuteen harrastukseen sain, kun ostin pienestä ompelumyymälästä vanhat valmiit koristeet. Askartelu oli helppoa aloittaa ja tuntui jotenkin tutulta. 

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset