TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Joulutähti sai jatkoaikaa

  • Joulutähti keittiön pöydällä.
    Joulutähti keittiön pöydällä.

 

Kasvikunta toisinaan yllättää! Minulla on ollut hieman neuroottisuutta lähentelevä suhde joulutähteen. Ihailen kasvia kuten muutkin suomalaiset marraskuulta alkaen ja kasvi tuo ihanaa rauhallista tunnelmaa joulupäivinä ja vielä välipäivinäkin. Uudenvuoden jälkeen ja viimeistään loppiaisena olen yleensä kyllästynyt kasviin. Kaikki perheenjäsenet eivät aina ehkä ymmärtäneet sitä, että kasvi jäi vaille hoitoa joulun jälkeen. Taisin joskus kiukkuisena sanoakin, että en halua katsella joulutähtiä enää juhannuksena.

No pari vuotta sitten tapahtui poikkeus. Joulutähti oli hoidossani vielä juhannuksenakin. Se piti säännöllisen kastelun voimin lehtensä ja vähitellen kasvina kasvoi suuremmaksi. Sen runko alkoi muuttua puumaiseksi ja sen vihreä väritys oli sille tyypillinen luultavasti jonkinlainen vihreiden vihreä. Koko seuraavan kesän pidin kasvia keittiön pöydällä ja se sai joskus huomiotakin vierailijoilta. Luin internetistä joulutähteä koskevia ohjeita, joissa sanottiin, että miten lehdet saa punertumaan. En kuitenkaan tehnyt elettäkään siihen suuntaan. Ajattelin, että kelvatkoon vihreänä.

Nyt sitten muutama viikko sitten ensimmäiset punerrukset alkoivat näkyä latvoissa. Punertuminen on jatkunut ja joulutähdestä on kasvanut todella komea suuri huonekasvi. Se näyttää herkästi, kun kastelua ei ole ollut riittävästi. Lehdet silloin nuupottavat. Kasvia pitää kastella kesällä lähes päivittäin. Kuitenkin pitää pitää varansa, ettei tule liikakastelua.

Jo onkos tullut joulu, nyt kevään keskelle!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela
Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Onko kokemusta, miten monivuotisia ovat?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Meillä kasvava on ainakin kymmenvuotias. Viherpeukalo on vaimo, en minä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Hyvä kuulla, että on pitkäikäinen kasvi. Tämä nykyinen kokemus osoittaa, että se tarvitsee huomiota eli kastelua usein. Pitää porukat kotosalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joulutähdestä joulun tähteeksi;)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Aiemmin aina lauleskelin: joulutähti, nyt se lähti.

Kieltämättä kasvi antaa omaa tunnelmaansa näin muina aikoina. Aioin hoitaa sitä parhaani mukaan - vaikka sitten kymmenen vuotta ja kauemminkin. On meillä joulu ainainen.

Tosin kasvit ovat arvaamattomia, eivätkä yleensä kovin ikuisia. Se kärsisi heti pitkästä matkasta. Kissa ja joulutähti sopivat yhteen, molemmat vaativat kotoisaa eloa.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Ei tuollaista kaupasta saakaan. Tosi upea!

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihan vaan vinkiksi: se alun perin oli pienehkö tavallinen joulutähti-kukka. Se vain alkoi kotiutua eikä sitä heitettykään pois niin kuin tavallisesti. Kieltämättä aika hallitsevan näköinen.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa