TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Parvekkeella kesällä 2017 (...ja 4017)

 • Petunia.
  Petunia.
 • Mustasilmäsusanna.
  Mustasilmäsusanna.
 • Petunia.
  Petunia.
 • Orvokki.
  Orvokki.
 • Kesäisiä yrttejä.
  Kesäisiä yrttejä.
 • Pelargonia.
  Pelargonia.

Olen usein näin kesän alussa kirjoittanut parvekkeeni kesäkäyttöön valmistelusta ja kukkasten istuttamisesta. Tämän vuoden kevät oli hyvin kylmä Suomessa, joten aiemmat ennätykseni kukkien istuttamisesta jo jopa maaliskuusssa, eivät tänä vuonna ole toteutuneet. Tein taimihankinnat vasta kesäkuun alussa.

Parvekkeellani on tavallisesti begonia ja nyt niitä on kaksi. Begoniat hehkuvat punaisissa väreissään anteliaasti ja usein kukkivat koko kesän. Kastelusta ne ovat tarkkoja, liikaa ei saa kastella.

Mustasilmäsusanna köynnöskiipeilijänä jatkaa toista kesää. Se on kiitollinen ja helppohoitoinen köynnöskasvi, joka ei tarvitse monimutkaisia apukeinoja kiipeilläkseen. Jonkin verran olen tukenut sitä puutarhurinrautalangalla.

Petunia on yksi lempikukistani parvekkeella. Sopivasti kasteltuna se tarvitsee vain sen, että kuolleet kukat leikataan pois. Se on myös edullinen taimihankinta. Tänä vuonna ostin punaista ja valkoista sixbäckit. Petunian seurana ruukuissa on lobeliaa.

Orvokit olivat tänä vuonna aikaisimpia kukittajia narsissien aikaan. Ne ovat hyvä kesäsään ansiosta vielä tuoreita ja freesejä.

Lähikaupasta löytyi tuoreita, ihania yrtin taimia. Niistä voi napsia aineksia salaatteihin kesän mittaan.

Pelargonia on myös jokakesäinen tuttuni parvekkeella. Se on alkukesällä vaativa kasvi eikä ala hoitamatta tuottamaan kukkaloistoaan. Se tarvitsee säännöllisen kastelun lisäksi lannoitetta kerran viikossa. Kuolleet kukkavarret pitää leikata pois samoin kuin myös kellertävät lehdet, ettei se käytä niihin turhaa energiaa.

Laventelia olen hankkinut rautapataruukkuuni. Pataruukku on löytä lahjatavarakaupasta. Se on 1700-luvun designea ja luultavasti sen aikainen kukkalaatikkoinnovaatio.

Kesä jatkuu kirjoittamisen, lukemisen ja kukkasten merkeissä.

Laitoin otsikkoon myös vuosiluvun kahden tuhannen päähän vuoteen 4017. Toivon, että silloinkin on näin upea kesä Suomessa ja että voi viettää sitä kukkasten ja kirjoittamisen parissa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kauniita kuvia Tarja.

Tarja: "Laitoin otsikkoon myös vuosiluvun kahden tuhanne päähän vuoteen 4017. Toivon, että silloinkin on näin upea kesä Suomessa ja että voi viettää sitä kukkasten ja kirjoittamisen parissa."

Samaa toivon minäkin. Mutta sinä siis myös uskot, että tämä meidän Telluksemme on vielä hyvin voimissaan ja ylipäätään asumiskelpoinen vielä vuonna 4017?? Itse en siihen usko.
 

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Usko on kannatteleva voima. Uskon, että aurinkokunnissa on näitä ihmiskuntaplaneettoja useita ja että hyvässä elämässä on luovaa korjaamisvoimaa. Onhan nyt keksitty jo esimerkiksi mutapalloja, joilla parannetaan vesistöjä. Kun tarpeeksi monta ihmistä uskoo hyvään ja kelvolliseen elämään maapallolla, miksi se ei toteutuisi? Ajallisesti ajan laskun alusta on kulunut 2000 vuotta. Uskon siihen, että ihmiset paremmin alkavat viihtyä tässä maailmassa, kun ymmärtävät tämän maailman luonteen paremmin. Maailmassamme on paljonkin samoja piirteitä kuin Taru sormusten Herrasta -kertomusten vanhassa maailmassa oli. Jotain tuttua ja jotain uutta - mikäs se parempaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä minäkin uskon ja siksi elän, jos en uskoisi olisin jo kuollut.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Meille ihmisille täällä maan päällä vuosiluvut ja kalenteri ovat tärkeitä mittareita. On tietenkin maapallon osalta korroosiota ja monenmoista ihmisten jättämää jälkeä. Kuitenkin esimerkiksi materiaalikierrätys ja luonnonvarojen säilyttäminen ovat planeetan viihtyisyyttä lisääviä tekijöitä. Luonnossa on paljon sellaista, mikä uudistuu. Myös ihminen uudistuu. Syntyy ja kuolee. Syntyy ja kuolee. Henki jatkaa, arvelen, että maapallolla ihmiset elävät ns. elämäkaaren mukaan. Näkyvissä on näkyvä kaari lapsuudesta vanhuuteen ja "näkymättömissä" toinen kaari Tuonelassa, jossa ihminen nuortuu tai hakee uuden elinsijansa. Vuosiluvut ovat tärkeitä, mutta aika-avaruudessa galakseilla on ehkä erivuosilukuja eri paikoissa linnunradoilla. Aikamatkailua on kuvattu elokuvissakin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Tarja, olet taas ahkeroinut ja saanut hienon parvekkeen kukkineen! Kiva kun siellä kukkii myös Keto-orvokki (Viola tricolor), joka on Inkerin kansalliskukka!
Muistaakseni viime keväänä siellä istui Kissa-lemmikkisi?

Oikein hyvää Juhannusta ja kesänjatkoa!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Tarja, sulla on kauniit kukat parvekkeella. Mikä siellä on lueskella.
Rohkeasti ajattelet kaukaisuuteen.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kukkaset parvekkeella kypsyvät täyteen kukintaansa kesän kypsymisen mukaan. Parvekkeella kissa viihtyy, se on sen mieluisinta ulkoilua nykyään. Päivittäin menee tovi kukkasten hoitamiseen ja tietenkin tulee näppäiltyä kukista myös kuvia.

Hyvää Juhannusta lukijoille!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa