TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kissa ja fleecetakki

  • Kissa kiipeää parvekehyllyllä.
    Kissa kiipeää parvekehyllyllä.

 

Kissani muutti tyköni asumaan muutama vuosi sitten. Se oli eläinten löytökodin verkkosivuilla ensimmäisenä kodinetsijänä. Soitin löytötaloon ja lähdin kissaa hakemaan heti seuraavana päivänä. Kissa oli silloin noin vuoden ikäinen nuori naaraskissa. Se oli hyvätapainen ja osasi heti käyttää pikkulaansakin. Vuosin varrella meillä on ollut opettelemista keskenään toimeen tulemisessa, mutta nykyään olemme jo tottuneet toisiimme.

Kissa ravisteli korviaan ja vein sen eläinlääkäriin. Eläinlääkärissä ravistelun syyksi sanottiin tulehduksia ja punkkeja ynnä muuta kamalaa ja näytetiin seinän kokoisia kuvia punkeista, joita korvissa asuu. Tämän todentamiseksi tehtiin laboratoriokokeita ja diagnoosi vahvistettiin. Sain säännöllisesti annettavien lääkkeiden reseptin, mutta kotona hoito ei sujunut. Kissa vastusti käsittelyä enkä osannut toimia peloltani, joka aiheutui kissan kynsistä ja hampaista. Minun oli mahdotonta tuolloin tehdä niitä hoitoja, joita olisi pitänyt. Korvien ravistelu jatkui, kissa oli muuten terve ja hyvinvoiva.

Menin toiselle eläinlääkäriasemalle, joka oli ollut minulle koirien omistajana tuttu ja luotettu paikka vanhastaan. Sielläkin todettiin suunnilleen samat ongelmat kuin aiemminkin, mutta hoitajat suhtautuivat minuun kissan omistajana rauhallisemmin ja luottavaisemmin. Kun lähdin tuolta eläinlääkäriasemalta, minulla oli edelleen epäilyksiä, miten saan kissan korvat hoidettua, mutta kuitenkin jo hieman luottavaisempi olo. Kissa oli neuvottu kietomaan pyyhkeeseen, jolloin hoidon pitäisi onnistua.

Kotona pukeuduin fleeceasuun ja lisäksi kiedoin kissankin fleecetakkiin. Korvien puhdistaminen onnistui. Jännitin sitä melko paljon koko hoidon ajan, mutta nyt säännöllinen puhdistaminen onnistuu joka kerta ja sekä kissa että minä olemme tyytyväisiä.

Tämä on tarina siitä, että kun asioita tehdään rauhallisesti ja niille annetaan aikaa, voi syntyä sellaisia oivalluksia, jotka auttavat asiassa. Fleecetakki jäi pysyvästi kissan korvien hoitotakiksi. Pyyhettä kissa ei hyväksynyt. Kissa ei enää ravistele korviaan ja on hyväntuulinen, paljon kehräävä kissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Korvapunkit ovat ikävä vitsaus hyvä että selvisitte niistä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ei olisi vieläkään varmaan selvitty ilman fleecetakkia :-) ?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Hieno oivallus, tuo fleece -takki! Siinä lienee jotain turvallista pehmeyttä, joka rauhoittaa. Mutta, ilman muuta emännän rauhallisuus (pelottomuus) on tärkeä. Eläimet kun aistivat vahvasti ihmisen varauksellisuuden. Toisaalta, pelko on hyvä silloin, kun siihen on perustellut syyt.

Puolivuotias koiranpentuni on ulkona liikuttaessa herkästi haukahteleva, varsinkin suurten koirien kohdalla. Tänä aamuna meitä jäi odottamaan iso musta koira emäntänsä kanssa, newfoundlandilainen Muru. Tietenkin pentu aloitti murinan ja pelokkaan tassuttelun. Otin pennun syliini, mutta Murun emäntä sanoi, että anna vaan tulla haistelemaan, ei se mitään sylissä opi. Toisaalta, jotkut koirat voivat myös hyppiä sylissä olevaan.

Eikä aikaakaan, kun Mindi pentu oli aivan ihastunut isoon mörrikkään, joka ystävällisesti antoi pennun haistella ja leikitellä. Myös vanhempi koirani, joka yksin ollessaan ei hauku ketään eikä mitään, on intoutunut pennun tultua haukahtelemaan suojelumielessä. Nyt hänkin oli levollinen.

Eli, tästä opin, että ei pentua syliin, joskin varovaisuutta lähelle päästämisessä tarpeen tullen.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Fleecetakki luultavasti kissan mielestä on turvallisempi kuin pyyhe tai huopa tms. Siinä on ns. emännän haju. Sen lisäksi siinä on tärkeää se, että kissan kynnet ei mene siitä läpi, mikä auttaa emännän pelottomuuteen.

Itsellä samanlaisia kokemuksia koirista. Kun ison koiran omistaja on rauhallinen ja sanoo, ettei se tee mitään pienelle koiralle, tilanteessa voi rauhallisesti tutustua. Vastaantulijat on kaikki erilaisia, joten tilanteet vaihtelee.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Ihailen teitä eläinten omistajat olette monitaitoisia.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset