TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Poimintoja

 • Ukko ja akka rakensi talon.
  Ukko ja akka rakensi talon.
 • Virkistävä juoma taukopaikalla.
  Virkistävä juoma taukopaikalla.
 • Kodin kaunistaa suuri kukka.
  Kodin kaunistaa suuri kukka.
 • Kämppiksenä kissa.
  Kämppiksenä kissa.

 

Poimin kesällä mustikoita, ihailin mustikan varpuja. Niissä on rauhoittavaa mieltä. Metsän keskellä jossakin linnun laulu soi. Yläpuolella.

Viime vuonna, kun oli Suomi 100 -vuoden juhlallisuuksia, koko vuoden seinälläni oli eduskunnan kalenteri. Tänä vuonna Viivi ja Wagner -kalenteri. Huumoria, hurttia huumoria. Nainen ja hänen sikansa.

Tabletilla Instagram. Kun haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa kuvia, ajatuksia tunnelmia, uusi tekniikka tuo mahdollisuuksia. Langatonta, ihmeellistä näin keski-ikäisen mielestä, nuorten mielestä arkea jo.

Vanhojen tavaroiden kaupasta ostin kaksi auringonkukkaa talven auringoiksi. Työpöydälle tuomaan keltaista väriä. Keltaisen värin mielessäni yhdistän tietoon ja tietämiseen. Kirjailijan pitää tietää.

Jostain pitää luopua, kun jotakin hankkii. Onko tämä vanha sanonta, vai nykyaikaisen kylläisyyden tuomaa viisautta. Luovun vähitellen viime vuodesta, piilotan kalenterit, unohdan.

Koko ikä oppia, oppia ikä kaikki. Kirjaehdotuksia satelee verkosta, löytöjä voi tehdä kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Kaikkea ei voi ostaa, mutta kirjoista tietäminenkin auttaa.

Kirjeenvaihto on nykyään monipuolista. Se on sähköpostia, kuvakortteja, kirjeitä. Se on tekstiviestejä ja some-ohjelmien käyttämistä. Se on myös vastausten odottamista. Taito on molemminpuolista.

Seinäkellon vein korjattavaksi. Aluksi se ei lähtenyt käyntiin, mutta kun painoin hieman viisareita niiden keskiöstä, kello on toiminut moitteettomasti. Tik tak tikittää, seinäkello osoittaa viisareillaan, tik tak tikittää.

Uskomatonta on ajan taika. Luin juuri järkytyksellä Minna Canthin mietteitä suomalaisesta yhteiskunnasta reilut sata vuotta sitten. Silloin Suomessa naisten kasvatus oli hienostonaisten turhapäiväinen tyttökoulu. Nykyään jo sentään kasvatus lienee hyvää.

Tosin mitä tarkoittaa Suomessa se, että poliitikot twiittailevat monista miehistä naisille ja useasta äidistä lapsille. Onko kristillisyyden perusasiat unohtumassa vai eikö niistä vielä tiedetä.

Yhteiskuntamme kukoistus alkoi, kun mies ja nainen älysivät avioitua. Tämä teki vastuusta yhteistä vastuuta. Tämä mahdollisti hyvän talouskehityksen. Toivottavasti ymmärrämme pitää siitä kiinni nykyäänkin ja annamme hyvät eväät myös tulevaisuuteen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

"Koko ikä oppia, oppia ikä kaikki." Tähän oli pakko reagoida. :) Luin espanjankielisestä lehdestä, että 80 vuotias mies opiskelee historiaa ja hän on lähdössä Italiaan opikelemaan! Hienoa lukea, että ihminen jaksaa etsiä tietoä.
Tarja, luulen, että verkkokirjoista luovutaan kohta. Se ei ole ihan samaa asiaa lukea vaikkapa tabletista kuin kaikessa rauhassa oikeasta kirjasta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ana, en usko, että verkkokirjoista luovutaan. Meidän perhe on jakautunut kahtia. Minä luen kirjoja, lainaan kirjastostakin. Mieheni lukee ipdilla kirjoja. Hän ei enää halua painettuja, painavat, pitää pitää valoa illalla lukiessa jne. Kumpikin tyyppi tyydyttään. Minä en ole oppinut ipadilta lukemaan kirjoja, vaikka minulla sellainen on ja muutama oma kirjakin padilla. Näin varmasti lukevat nuoretkin jakaantuvat.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Löytyyköhän verkosta vielä sitä hauskapostia, jossa munkki opettaa tukihenkilönä toiselle munkille siirtymistä papyrusrullasta kirjaformaattiin. Taas tarvitaan opettajaa, varmaan nuoria tupettajia opettamaan e-kirjojen käyttöä pahvikirjojen rinnalla. Molempia formaatteja, sekä e-kirjoja että pahvikirjoja, on kätevää ostaa verkosta. Luen itse mielelläni molempia.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa