TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Iskelmälevy Ystäväsi Aina

  • Cd-levy Ystäväsi Aina, useita esittäjiä.
    Cd-levy Ystäväsi Aina, useita esittäjiä.

 

Joskus hyvällä päällä ollessani olen lähikaupan kesälaarista kaapannut mukaani muutamia cd-levyjä, joissa soittaa ja laulaa suomalaisia artisteja. Noita tuttuja iskelmiä ja laulelmia. Jo moni kesä on kulunut noitten sävelten soidessa ja fiilistellessä kesätunnelmia. Yksi tällainen levy on ”Ystäväsi Aina” (levykansi kuvassa). Yleensä vilkaisen levyjen nimet ja laulajat, ja niin olen tämänkin levyn osalta tehnyt. Nyt kuuntelin televisiokonsertin Meiju Suvaksen 35-vuotisjuhlakonsertista ja sieltä yllättäin pongahti tämä levy soimaan ja nyt huomasin sen olevan nimenomaan Meiju Suvaksen laulu. Tämä levy on aina tehnyt minulle hyvän mielen ja kaihoisan olon.

Ystäväsi Aina. Levy mielestäni kertoo kahden naisen ystävyydestä. Nainen ystävänä on kuin katsoisi itseään peiliin, ystävyyttä ja rakkautta saman kaltaista kohtaan. Rakkauden syvimpiä tuntoja miettineenä näen, että samankaltaista on jopa helpompaa rakastaa kuin erilaista, mikä naisen kannalta on mies. Nainen ei haasteita pelkää, joten tavallisesti rakkaus ja romantiikka kohdistuukin mieheen, siinäpä haastetta kerrakseen. Kun naisten väliseen ystävyyteen ei sotketa romantiikka tai fyysisiä kosketuksia, rakkaus on vilpitöntä ja rehellistä, sitä ei tarvitse hävetä.

Tein tutkimusmatkan levyhyllyyni ja sieltä levy löytyi. Konkreettinen esine, cd-levy Ystäväsi Aina. Levy odottaa taas kesää ja pääsee jälleen levylautaselle pyörimään. Keräsin joskus lp-levykokoelman, joka katosi elämän aallokoissa. Nyt cd-levyt täyttävät musiikki tarpeen – ahaa, mutta tämä ei ihan pidäkään paikkansa. Etsin levyä Ystäväsi Aina Spotifysta. Sieltä se myös löytyy, mutta albumi on siellä erilainen. Cd-levy, joka on olemassa esineenä voi taas soida kesällä, mutta internetistä samaa musiikkikokemusta ei löydy.

Pitäisiköhän vielä markkinoiden tuumata, ennen kuin luovutaan kokonaan cd-levyistä ja niiden kokoelmista. Etsiä ja löytää, hankkia esineenä musiikkinsa – jääkö se vain nykyisten sukupolvien kokemukseksi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat