TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kesäparveke kesäkuntoon

 • Harrasta violettia orvokkiruukussa.
  Harrasta violettia orvokkiruukussa.
 • Vanhassa hyllyssä orvokkiasetelma.
  Vanhassa hyllyssä orvokkiasetelma.
 • Muurikellojen roikuntaa.
  Muurikellojen roikuntaa.
 • Antiikkisessa rautapadassa tänä vuonna olkikukkaa laventelin sijaan.
  Antiikkisessa rautapadassa tänä vuonna olkikukkaa laventelin sijaan.
 • Begonia hehkuu punaisena, lobeliat antavat pontta.
  Begonia hehkuu punaisena, lobeliat antavat pontta.

 

Olen joinakin vuosina kertoillut parvekeistutuksistani. Usein istutukset olen voinut tehdä vasta kesäkuun alussa epävakaiden kevätsäiden vuoksi, mutta tänä vuonna ne on tehty reilusti toukokuun puolella. Keväällä tilasin siemeniä kelloköynnöksen kasvatusta varten ja nyt se on juurtumassa. Taimien koulutuksen aikaan niille tuli liikaakin aurinkoa ja niiden alkulehdet kärsivät. Uskon taimien toipuvan. Samaan istutuslaatikkoon kelloköynnösten taimien kanssa olen sijoittanut jo viime vuonna hyvin niissä olosuhteissa menestyneitä lumihiutaleita, joiden taimia onnistuin löytämään. Tätä reunuskasvia voi mielellään suositella varjoiseen paikkaan.

Orvokkien kanssa olen ollut onnekas jo viime vuonna. Ne kukkivat koko kesän. Otin siemeniä talteen ja nyt keväällä piilotin niitä ruukkuun. Onnen kauppaa onnistunko siinä. Ruukuissa on seurana kesäkukkina petuniaa ja lobeliaa.

Lähikaupasta ostin jo muinakin vuosina tutun begonian, mutta istutin sen nyt hieman eri tavalla kuin aiemmin. Se saa tehdä seuraa sinisille lobelian taimille ja nyt alussa ainakin näyttää niiden viihtyvän samassa ruukussa. Värit ovat hehkuvat: punaista ja sinistä.

Ruukkulilja on uusi tuttavuus. Ostin sitä sisäkukaksi, mutta myöhemmin selvisi, että se on monivuotinen pihakasvi. Toivottavasti sinnittelee parvekeruukussakin.

Muurikellot on yksi pitkäaikainen ihastukseni. Nyt niille on mukavat roikkuvat ruukut parvekesäleikössä.

On ihan ihme, miten tavallisen kokoiselle parvekkeellekin saa mahtumaan kukkailoa koko kesäksi. Tärkeää on huolehtia kukkien kastelusta ja siitä, että kuolleet kukat karsitaan pois. Kukkaloisto jatkuu koko kesän.

Ps. Kissalle tietenkin ruohoa kasvamaan myös!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat