TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Jos J olisi olemassa

  • Omaa emoa vielä ikävä pennulla, mutta on kasvamassa ihmisten maailmaan.
    Omaa emoa vielä ikävä pennulla, mutta on kasvamassa ihmisten maailmaan.

 

Leikkiä kaikki. Omistan nyt koiranpennun. Mietin lämmöllä ja ystävyydellä sen emoa. Koiraemo tuottaa huolella ja rakkaudella maailmaan pentunsa ja nyt yksi niistä on oman emoiluni varassa. Koiranpentu on vain koiranpentu. Se syö, juo, kakkii ja pissii. Se jättää kaiken huolenpidon olemassaolostaan siitä huolehtivalle ihmiselle. Olin remonttia karussa pentuni ensimmäisinä viikkoina. Koiranpentu söi, joi, kakki ja pissi siitä huolimatta, että olimme sukulaisen luona kylässä. Huolta riitti kaikeksi aikaa, mutta paljon myös iloa.

Jos Jumala olisi olemassa, hänkin loisi vain puitteet kaikelle. Ihmiset ovat ihmisiä, jotka touhuavat syntinsä parissa kuin se olisi ihmisille välttämättömyys. Ihmisten touhuille ei voisi Jumala mitään sen enempää kuin koiraemo pentujensa touhuille, mutta rakastavana henkenä hän vain seuraisi niitä touhuja voimatta puuttua asiaan – toivoa vain parasta.

Maailma on olemassa ja kukin ihminen tietää siitä vain oman osansa.

Koiranpentu tietää maailmasta vain sen verran kuin sille siitä näytetään. Oma pentuni rauhoittuu autossa. Automatkan päässä se tietää nykyään olevan ystävällisiä ihmisiä.

Myös ihminen maailmassamme tietää vain sen, minkä sille maailmasta valaistaan. Ja siinä se sitten syö ja juo, pissii ja kakkii.

 

Koiranpentu tuo iloa elämään. Sen kanssa joutuu menemään ulkoilemaan, eikä ulkoilu ole vain oman mielihalun varassa. Kirjailijana istuskelen paljon tietokoneen äärellä, hyvää vaihtelua on lähteä ulos säällä kuin säällä. Taloudessani on edelleen tärkeä paikkansa myös kissallani, kissa ja koira tekevät tuttavuutta keskenään. Niiden touhuja on kiva seurailla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Minkäs rotuinen tuo pikkuinen söpöliini on?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tessa on lhasa apso, urhea pieni rotu niin kuin monet pienet seurakoirat. Valitsin saman rodun kuin minulla on ennenkin ollut, siinä on paljon tuttua vaikka onkin uusi koira.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Eräs kaverini jäi leskeksi ja tavatessamme kertoi saaneensa itselleen omaishoitajan. Varovaisesti kysellessäni, hän kaivoi polvitaskustaan kuvan kauniista koiranpennusta.
Koira jos mikään virkistää niin henkisesti kuin fyysisesti.

Sinulla on kaunis ja viisaan näköinen omaishoitaja.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ei tosiaan ehdi mitään murheita miettiä, kun koiranpentu pitää kiireisenä. Koiranpennun hankkiminen on ollut pitkäaikainen haave, kun edellisten koirien kuolemasta on kulunut jo kuusi vuotta. Koira sopii kaveriksi, kun tykkää säästä kuin säästä.

Tämän blogin suosituimmat