TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kellot kautta aikojen

  • Puretun Espoonlahden Lippulaivan komea edustuskello.
    Puretun Espoonlahden Lippulaivan komea edustuskello.

 

Aurinkokello vähän käytössä olevan kesätalon hyllyssä. Kun sen siirtää ulos, talossa jälleen on elämää, aikaa mitataan. En ehdi perehtyä aurinkokellon ikivanhaan mittaustekniikkaan, talo täytyy luovuttaa.

Vajassa valmistuu suuri kaappikello. Siinä ei vielä ole koneistoa, mutta sen hankkiminen ei ole ongelma. Kaappikello voisi olla perintöä lapselle, mutta ajassamme siitä saatava myyntihinta on tälle tärkeämpi.

Entisen miehen tärkeät ja aikanaan uutta teknologiaa edustavat rannekellot joutivat roskikseen. Laitoin ne siistiin muovipussiin rukousten kera. Siunauksena niille lähetin kierrätysfilosofiaa, toivottavasti joskus jonkun tavoittavat.

Vaaleanpunainen rannekello lapselle lahjaksi, kun hän toipuu kitarisaleikkauksesta. Lapsen on jo aika opetella käyttämään rannekelloa, hän on jo kouluun menossa.

Mikrouunin kellon siirtoa en varmaan ikinä opi. Teini-ikäinen tytär kääntää sen helposti, tunnen itseni kömpelöksi fossiiliksi.

Kullankeltainen rannekello on palvellut työelämässä vuosikausia, metallinen rannehihna on jo hieman kulunut. Sitten se lakkasi käymästä, vaikka oli uusi patteri. Nyt on uusi samanlainen. Ihan uutena se lakkasi toimimasta ja siihen vaihdettiin koneisto.

Suomessa on siirrytty kesäaikaan Wikipedian mukaan vuodesta 1981 saakka. Tämä on koko kypsän aikuisuuteni ajan. Nyt tuo tapa uhkaa jäädä historiaan, mistä se on varmaan tullutkin.

Kellomuseossa on pienen huoneen kokoinen vanha kellokoneisto. Ajan mittaamista on joskus mietitty miesvoimin ja onnistuihan se lopulta. Kyynel vierähtää muistoissa.

Ajastin varaherätyskellon tapahtuman vuoksi keskellä päivää. Kello soi vielä, kun palasin kotiin parin tunnin päästä. En ollut muistanut kytkeä viritystä pois päältä.

Hetki lyö, viime hetki lyö, aikaa ….

Lyrics Hetki lyö (Kirka):

Hetki lyö, viime hetki lyö
Kukaan aikaa lahjomaan ei käydä voi milloinkaan
Hetki lyö, meille hetki lyö
En vaan päivää seuraavaa mä tiedä
Milloin kohdataan
Kellon seisahtuvan tahdon
Hiljentyvän lyöntien
Kauas lähteä mä saan
Tunti kuluu viimeinen
Tahdon ennen kuin on myöhäistä
Mä kuulla sen
Kun taas saavun
Luotas löydän kaiken entisen

 

Haloo, onko Neiti Aika? Mitähän kello mahtaa olla?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat