TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Kevät kurkistelee

  • Pian on kevätkukkien aika. Orvokkeja parin vuoden takaa.
    Pian on kevätkukkien aika. Orvokkeja parin vuoden takaa.
  • Narsissit kuuluvat suomalaisten kevääseen.
    Narsissit kuuluvat suomalaisten kevääseen.

 

Lumen alta paljastuneet ja sinne heitetyt tupakanstumpit pois pihaterassilta. Puutarhahanskat käteen, roskapussi mukaan ja harja heilumaan. Talon kevättalkoisiin on vielä aikaa, mutta miksi odotella? Oma-aloitteisesti voi tehdä jo jotain viihtyvyyden vuoksi. Askartelin myös ulko-oven viereen kätevän pienen tupakanstumppipurkin. Tyhjensin persikkasäilyketölkin ja päällystin sen muovisella pakkausteipillä. Siitä tuli ihan siisti ja kelpaa ensiavuksi röyhyttelyyn. Kuten lukija huomaa, en ole tupakanvastainen. Kuoleman lähettiläs se tupakka on, mutta autan siivoamaan jälkiä. Olen jo monena vuonna sanonut mielessäni tupakoitsijoita niin sanotuiksi kiireihmisiksi: tuonelan porteille kiirehditään hieman nopeammin kuin pelkästään kärsimällä sydän- ja verisuonitaudeista. Totuus on jokaisen kuitenkin kohdattava: kuolema luuraa jo jossakin lähempänä, kun ikää kertyy.

Kevät aiheuttaa monille masennusta. Valo paljastaa tupakanstumppien lisäksi myös pölyä, kuraa, maastoon sinne tänne heitettyjä roskia. Iän ikuinen ikkunanpesukin täytyy kohta tehdä. Kevätpuuhat omalta osaltaan ovat omiaan lievittämään masennusta ja jopa pääsemään siitä eroon. Kun siistii ympäristöään, kesän askeleita on helpompaa havaita ja ne näyttävät kauniimmilta.

Syksyn talotalkoissa piilotettiin urakalla sipuleita mustaan maahan. Niistä näkyy jo parisenttiset alut osittain vielä lumisissa kukkapenkeissä. Osalla ihmisistä on huikea kevättunnelma, osa ihmisistä kärsii kevätmasennuksesta. Itselläni on kokemusta molemmista mielentiloista. Ehkä ikä ei ole niin paha. Vanhemmalla ihmisellä on jo kokemusta masennuksen syövereistä selviämisestä ja toisaalta kokemusta myös varoa kevätriehan huippuja. Suomalainen mielenmaisema on yhteydessä luontoon. Luonnon kiertokulku, maiseman vaihtelu vaikuttaa suoraan mielialaan. Siinä on pitkin vuoden mittaa sekä hyvää että pahaa. Vaikka elämän loppupuoli alkaa jo näyttä lyhyemmältä kuin tähän saakka eletty elämä, elämänkokemuksesta on hyötyä suhtautumisessa – niin mihin – elämään, niinpä niin. Elämä jatkuu kesän odotuksessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täällä on katollakin vielä 80 cm lunta joten ojissa vielä enemmän. Hyvää kevättä sinne banaanimaahan.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Olemme Espoossa ja kuravaiheessa, mutta katuhiekoitusta jo vähitellen siivotaan pois. Tällaisia asioita koiran ulkoiluttajana tulee seurattua enemmän kuin muutoin. Tänään taas aurinko paistaa ja loputkin lumet sulavat.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

"Kun siistii ympäristöään, kesän askeleita on helpompaa havaita ja ne näyttävät kauniimmilta."
Juuri noin!
Kiitos kannustavasta kirjoituksesta. Minulle huhtikuu on se vaikein kuukausi vuodessa.
Ku huhtikuu humahtaa
se päätä huimaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Kevät kurkistelee

ooo

Niin tekee, eilen näkyi kevään ensimmäinen pariskunta levittelevän siipiään lähipellolla.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihan jäi kiinnostamaan, että minkä lajin pariskunta siellä levitteli siipiään, lintuja tietenkin, mutta tarkemmin ehkä joku tietty lintulaji.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

Yritin pientä sanaleikkiä, kurkihan siellä pellolla kurkisteli. :-)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa Vastaus kommenttiin #6

Tosiaan, kurjet kurkistelee. Mielenkiintoisia lintuja, niistä oli televisiossa dokumenttiohjelma syksyllä.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Tarjalla se kevät kurkistelee ja on niin, niin kauniit kukkakuvatkin että!!!
Keväästä minäkin tykkään.

5.4. syntyy uusi kuu.
Viikonlopun tienoissa tiedämme, näemme seuraavien viikkojen sään.
Saas nähdä kumpaa tulee, kylmää vai lämpenevää.

Maaliskuun kuu syntyi 6.3. ja silloin viikonloppuna sanoin lapsenlapselle, että siksak sää jatkuu. Siis että on kylmää ja lämpenevää vuoron perään. Ei, parahti lapsenlaps, mutta sitähän tuo nyt ollut on. Siksakkia säätä ainakin täällä meilläpäin!

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Sik sak -säätä täällä Etelä-Suomessakin luvassa pitkälle eteenpäin. Ensimmäisenä luonnonkukkana olen tänä vuonna havainnut lumikellon. Harvoin olen nähnyt, taitaa sittenkin olla pihakasvi.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa