TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Parvekkeen lumihiutaleet

 • Suuria hehkuvia keltaisia orvokkiaurinkoja.
  Suuria hehkuvia keltaisia orvokkiaurinkoja.
 • Lobelia pääosassa omassa ruukussaan.
  Lobelia pääosassa omassa ruukussaan.
 • Suuressa ruukussa sovussa petunia, orvokkia ja lobelia.
  Suuressa ruukussa sovussa petunia, orvokkia ja lobelia.
 • Ritilällä mustasilmäsusanna ja lumihiutaleet, antiikkiruukussa laventelia.
  Ritilällä mustasilmäsusanna ja lumihiutaleet, antiikkiruukussa laventelia.

Kesäparveke antaa ajatuksille siivet, ovathan kukkaset kuin maan äidin runoutta. Kukkaset kertovat olemuksellaan ja kauneudellaan sanatonta viestiään. Betonilähiön parvekkeella ei kesällä ole tylsää hetkeä. Lumihiutale on uusi tulokas parvekekukkavalikoimaani. Parina edellisenä kesänä sitä on minulla ollut vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä. Se onnistui tavattoman hyvin hieman viileänä kesänä. Tänä kesänä huomasin, että sitä pitää kastella kuten sisäkukkia: ei liikaa eikä liian vähän. Oma kastelutapani on ollut hieman holtiton. Kaadan kannusta kukille vettä ehkä liiankin runsaasti. Viileänä kesällä kastelukertoja on ollut vähemmän, jolloin lumihiutale on menestynyt hyvin. Helle on saanut kastelemaan liikaa. Kohtuus kaikessa, kastelussakin.

Muita parvekekukkia nyt vuonna 2019 minulla on edelleen parvekkeellani hyvin menestyvä petunia. Petunia on vaatimaton ja edullinen taimihankinta. Kukkii hyvin ja kiitollisena. Orvokkien kanssa olen useana kesänä menestynyt nykyään. Niin ei ollut aiemmin. Nyt orvokkini ovat suuria ja keltaisia kukinnoltaan. Taimitarhassa pyysin aurinkoisessa ja tuulisessa paikassa viihtyviä taimia ja löytyihän sieltä vielä sesongin mentyä orvokintaimiakin. Nyt loistavat aurinkoina parvekkeella. Lobelia on nyt erikseen omassa ruukussaan oltuaan aiemmin vain lisäkukkana ruukun reunalla. Menestynee näin paremmin.

Parvekkeellani on paikka köynnöskasville. Tänä vuonna jälleen vuorossa on mustasilmäsusanna. Se on hyvä itsenäinen köynnöskasvi, joka osaa parvekkeellani kiivetä ritilällä itsekseen. Mustasilmäsusannan syvän oranssiin vivahtava keltainen tuo mieleen lapsuuden sakuravärityskynät.

Kätevää on viljellä parvekkeella heinää: sitä voivat narskuttaa sekä kissa että koiranpentu mielikseen.

Parvekkeellani on myös verbenaa, begoniaa ja laventelia. Kuten lukija huomaa, paljon on mietiskelyyn virikkeitä kukkasten puolesta. Ajatus ei karkaa eikä harhaile, vaan pysyy parvekkeen rajoissa, hahhaa. Kyllä harhailee muuallekin. Hyvää Juhannusta ja hyvää kesää lukijoille!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kauniit ovat sinun kukkasesi. Orvokit tosin, kuin aurinko sadepäivänäkin. Olet taituri, kun saat ne kukkimaan koko kesän.
Hyvää ja aurinkoista Juhannusta sinullekin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa