TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Taikakortit hyppysiin

  • Taikoihin korttipakka.
    Taikoihin korttipakka.

 

Olen joskus jakanut lukemani sanomalehden horoskoopin peruselementteihin ilma, maa, tuli ja vesi. Tänään pitkäperjantaina jaan lehden Tarot-korttien maihin, joita ovat sauvat, maljat, miekat ja pentaakkelit. Nämä vastaavat tavallisessa korttipakassa maita risti, ruutu, hertta ja pata. Viittaan aamulehteeni Helsingin Sanomat 3.4.2015.

Sauvat: Lehdessä on juttu pyhiinvaeltajista edellisen tuhannen vuoden ajalta. On aito kulttuurityö tehdä artikkeli pyhiinvaeltajista ja niistä perusteita, joita vaelluksia on tehty. Artikkeli on kuvitettu arvokkailla vanhojen esineiden kuvilla. Artikkeli valottaa meidän kristittyjen ihmisten historiaa ja henkistä kilvoittelua hyvän elämäntavan kunnioittamisessa. Suomalaiset tekevät pyhiinvaellusmatkoja Euroopassa edelleenkin. Lehden artikkelissa kerrotaan pyhiinvaellusmatkoja tehdyn Suomen alueella joihinkin vanhoihin kirkkoihin. Ehkä tapa voisi elpyä artikkelin myötä. Kartalta löytyy varmaan vanhoja teitä, joita voisi kulkea liikenteen liikaa haittaamatta. Ehkä maakuntamatkailu voisi saada tästä uutta tuulta.

Maljat: Taide on, mistä ammentaa elämän henkistä rikkautta. Taideteos on esine, esineellä voi olla joku hinta. Hinta, mikä esineellä on, on se hinta, mikä siitä ollaan valmiit maksamaan. Kun taiteilija joskus luopuu tekemästään taideteoksesta, teos alkaa elää omaa elämäänsä. Se, mikä taideteos määritetään aidoksi ja mikä esimerkiksi väärennökseksi, huonoksi, kehnoksi jne, se on taidepolitiikkaa. Minkä vuoksi taideteosten tiimoilla käyvät niin kuohuvat tunteet ja minkä vuoksi suuret setelit hipovat pilviä. Mielestäni kyseessä on taiteen aitous. Vaikka teoksesta tehdään toisintoja, ne esineinä ovat omia esineitään, niillä on oma kulkunsa, arvonsa, omistajansa. Teos, jota väitetään väärennökseksi, voi olla kuitenkin aito; onhan se aito taideteos. Kuvassa ritari viittaansa kantamassa.

Miekat: Entisajan ritarit ratsastivat hevosella, auttoivat maatöissä, kantoivat neitojen avuksi vesisankoja, kävivät sotaretkillään. Nykyajan ritarit kärsivät monenlaisista oireista ja kolotuksista, jotka johtuvat lehden artikkelin mukaan stressistä, unihäiriöistä ja perintötekijöistä. Kuulun koulukuntaan, jossa väitän, että perintötekijät ovat ihmisen omat tekijät. Zumpaa ja muuta luovaa tanssia kannattaisi nuorten ja vanhempien miestenkin tanssia. Kannattaisi venytellä jäseniään ja tunnustella kolotuksiaan ja sitten älynsä myötä kohdata kipunsa, alkaa luopua kivuistaan. Kun verrataan entisajan ritaria nykyajan ritariin, huomataan, että omat itsensä hoitaminen ja luovuuden mitta on ikään kuin ulkoistettu muille tulkitsijoille kuin oma itse. Minut ohjattiin terveyskeskuksessa nettipalvelun äärelle ja jotenkin olen onnellinen; terve ihminen.

Pentaakkelit: Talous-osiossa kerrotaan eniten osinkoa nostavista henkilöistä. Artikkeli on kuvitettu henkilökuvilla, joissa henkilöiden ilmeet eivät enää kerro vauraasta itseluottamuksesta, kuten taannoin, kun Suomen elinkeinoelämä vielä eli kukoistuskauttaan. Yleinen tiedotus on ottanut pääomia hoitaviin ihmisiin melko kielteisen kannan. Jotta talous uudelleen saadaan kukoistamaan, meidän pitää hyväksyä pääomien hoitajat omiksi osaajikseen ja taitajikseen muiden ammatti-ihmisten rinnalle. On erityinen työ ja taito osata myös omistaminen, joka on vaativaa erityisosaamista edellyttävää työtä. Kaikki omalta osaltaan haaveilevat rikkaudesta. Haaveilu ei auta, jos on rikkautta ja rikkaita vastaan. Silloin piiloasenteet estävät vaurastumista. Rikkaus pitää hyväksyä, jotta sitä voi olla.

Palautan mieleen myös sen horoskoopin peruselementteihin jaetun lehdenluvun, linkki johtaa siihen.

Linkki: http://tarjakaltiomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156365-m%C3%A4-lehden-lui...

 

Taikaa elämänkulkuun voi saada niin, että antaa taikoihin perehtyneen elämäntaitoisen naisen, näkijättären, ennustaa korteista tai kädestä. Pitkien pääsiäispyhien aikaan voi tehdä jotakin myös itse, ennustaa korteista pasianssin avulla. Korttien selityksiä Tyhjäpaperi-sivulla.

 

http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi/sh6_2_tiedostot/tp6_2_nelja_maata.htm

Kaiken maailman totuuksia, arvuutteluja, mielipiteitä, sattumuksia ja väittämiä tuottavat lehdet ja voihan niitä tuottaa kukin itsekin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat