TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Yhteistyötä ja hyvää tahtoa tarvitaan.

Fontit ja silmälasit

  • Tekstikoot ovat ehkä pienentyneet vai ikänäkökö vaikuttaa?
    Tekstikoot ovat ehkä pienentyneet vai ikänäkökö vaikuttaa?

 

Blogistin ikänäkö on tullut sekä ulkoisesti että sisäisesti vastaan. Ulkonäkö on sitä mitä on ja siihen voisi ehostuksella vaikuttaa. Toisaalta kiireinen elämänrytmi ei sitä salli. Toisaalta luonnollinen ulkonäkö ehkä odottaa tulemistaan muotiin.

Näkökyky on alkanut heikentyä. Samalla tähän ikään kuuluva luonnollinen epäluuloisuus on alkanut nostaa päätään. Olenko oikeassa vai väärässä seuraavassa asiassa? Ostin pitkästä aikaa iltapäivälehden ja kun luin sitä, alkoi vaikuttaa siltä, että fonttikokoa on pienennetty. Miksi ihmeessä niin olisi tehty?

Tässä iässäni, olen 63-vuotias, olen jo pitkään totutellut silmälasien käyttöön. Olen pärjännyt kaupan halpislaseilla jo vuosia.

Kännykän tekstiviestien lukemiseen tarvitsen silmälasit. Useimmissa kännyköissä voi tekstikokoa suurentaa, mistä on selvästi apua. Lukulaitteen tekstikokoa voi myös suurentaa, joten e-kirjojen lukeminen sujuu hyvin.

Kirjojen fonttikoko on yleensä melko sama kirjasta toiseen. Siihen ei voi vaikuttaa.

Ihminen muuttuu vanhemmaksi tullessaan. Ei ehkä enää kauan jaksa lukea pienipränttisiä tekstejä ja niitä tihruttaa. Alkaa ärsyttää jo tarvekin lukea niitä.

Vanhuus tullessaan alkaa irrottaa otettaan arjesta. Mutta yleensä varmaan vanhana ajattelee vielä pitkää pärjäävänsä ja siihen olevan vielä kauan, että olisi toisten avun varassa.

Mitä niin tärkeää iltapäivälehdissä kirjoitetaan, että hieman suuremmalla fonttikoolla saisi sitä asiaa sanottua? Ajatukseni on, että lukijapiiri voisi kasvaa, jos fontti olisi hieman suurempaa. Tätä ehkä kannattaisi kokeilla.

Kun en pitkään aikaan ole lukenut iltapäivälehtiä, huomasin lehdessä myös sisällöllistä muuttumista. Ehkä lehden voisi taas ostaa silloin tällöin ja valppaana lukijana vielä toimia. Vielä virtaa, sanotaan eräässä brittikomediasarjassakin.

Suurempaa fonttia vai vahvempaa silmälasia?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Hiljattain näin - heh - jossakin sellaisen kätevän vinkin.

Nimittäin tutkiessaan kaupassa tuoteselostetta jostakin pienestä pakkauksesta, voi puhelimen kameraa hyödyntää suurennuslasina, olettaen että puhelimessa sellainen kamera on. Testasin asiaa ihan käytännössä ja kyllä, se toimi loistavasti.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Mukava tietää, täytyypä kokeilla.

Puhelimen fontti onkin jo suurimmalla asetuksella.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset